Tips på Julbord 2017

epkzjaxyaejtztteukel.jpg

Favoriterna på Tanumstrands dignande julbord är många. Skaldjur på isbädd, gin- och havtornsgravad hälleflundra och granskottmarinerad älgrostbiff är bara några av årets läckerheter.

Tanumstrands julmat är omsorgsfullt tillagad enligt bohuslänsk tradition. Dessutom serverar vi självklart rätter med utgångspunkt i 58:e breddgradens råvaror.

– I grunden har vi ett ganska klassiskt julbord där det självklart finns både köttbullar och Jansson, säger Jenny Edvardsson, souschef på restaurang Latitud 58°.

– Det som gör oss unika är våra skaldjur. Det är inte lika vanligt att servera musslor, kräftor och räkor på julbordet men vi tycker att det höjer hela smakupplevelsen, säger Jenny.

För att inleda julbordet på bästa sätt serveras därför en förrätt med fyra hemgjorda sillsorter på planka följt av en härlig skaldjursfest på isbädd.

På Tanumstrand är julbordet ett äkta hantverk där maten görs från grunden. Här gravar vi laxen, gör sillinläggningarna och kokar marmeladen! Flera av våra delikatesser finns dessutom att hämta i vår direkta närhet. Öl och must från Grebbestads bryggeri och dessertostar från Greby- samt Dalsspira mejeri är några av kökets favoriter.

– Vi försöker hitta så mycket lokala råvaror vi kan även om det inte är säsong för allt, säger Jenny.

Vad får man inte missa på julbordet?

– Våra skaldjur! Äggost är väldigt typiskt för Bohuslän så det får man absolut inte missa på dessertbordet. Den serveras med vår goda björnbärssylt.

Tanumstrands läckra kräftsill:

500 gr 5-minuterssill
170 gr kräftstjärtar
1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
0,5 dl finhackad dill
1 st finhackad rödlök
Pepparrotspuré

Blanda allt och smaka av med pepparrot.

Smaklig spis!

 

Ovan text är ett pressmeddelande från TanumStrand


roqemsmlkn47xiz5sgpb.jpg

Från den 30 november och ända fram till julafton den 24 december dukar Tyrol upp vilda delikatesser och klassisk julmat på det 35 meter långa julbordet – en tradition som inte har förändrats sedan starten 1983. Årets nyheter består bland annat av björnbärssill, fasankorv, renpastrami och ungsbakad regnbågsfilé med saffran och nejlika. Bland desserterna är saffranscheesecake med lingon och choklad- och kanelglass några av de läckra nyheterna.

I 34 år har Tyrols egna kockar förädlat kött, fisk, fågel och bär på ett av Sveriges bästa och största julbord. Majoriteten av rätterna som serveras är gjorda från egna recept och kockarna har ett nära samarbete med trogna leverantörer från de lappländska vidderna för att hitta de finaste råvarorna till sina drygt 200 smakupplevelser. De klassiska björnköttbullarna, älgsteken, den kåtarökta fjällrödingen, den souvasbakade laxen och åkerbärsglassen återfinns traditionsenligt på julbordet. I år får de sällskap av nya smakupplevelser som björnbärssill, lättrökt fasankorv, renpastrami, ungsbakad regnbågsfilé med saffran och nejlika och syrlig rödkål med ankrillette. På dessertbordet hittar man över 70 läckerheter, där saffranscheesecake med lingon,choklad- och kanelglass, pepparkaksglass, päron med konjak och vanilj, vaniljpannacotta med skogsbär och cupcakes med äpple och kanel är några av nyheterna. Sedan 2011 erbjuds även en uppskattad veganmeny med delikatesser från det vilda så som bär, svamp och annat gott. Tyrols Julbord har premiär den 30 november och serveras fram till och med jullunchen på självaste julafton.

Ovan text är ett pressmeddelande från Gröna Lund


 

dnjnywncur9uztfzr5lg-1.jpg

Uppsala stadsteater bjuder in till jullunch på Intiman — Nu är det jul igen — med urpremiär 5/12. Julhistorier, minnen från svunna jular och musik, både kända och mindre kända julsånger, presenteras av skådespelare Emil Brulin, Linda Kulle och Mikaela Ramel i regi av teaterchef Petra Brylander.

I samband med föreställningen serveras en klassisk jullunch.

Intiman, Uppsala stadsteater
Urpremiär: 5 december 2017

Regi: Petra Brylander
Medverkande: Emil Brulin, Linda Kulle, Mikaela Ramel och en pianist

Ovan text är ett pressmeddelande från Uppsala stadsteater


bieof6ip5kmjjg9fzewr.jpgDen 24 november byter vår skärgårdskrog skepnad. Då smyckar vi lokalerna och dukar upp vårt härliga julbord. Det finns förmodligen ingen bättre restaurang att äta sill på än hos oss på Klädesholmen med sillanor sedan 1400-talet. Vårt julbord har starka influenser från havet. kusten och landet i vår närhet. Vi serverar flera klassiska bohuslänska anrättningar, och vi har lagt mycket kraft på att restaurangen ska ha de absolut bästa kombinationerna av sill och snaps.

Lunchjulbord på fredagar 375 kr/person.
Trubadur – på 2:a våningen vid våra kvällsjulbord på fredagar.
Familjejulbord – på söndagar får alla barn baka pepparkakor under ledning av vår personal i vår sjöbod.

Priser, exkl moms inom parentes:
Onsdag – torsdag, 545 kr/person (487 kr)
Lunchjulbord fredagar, 375 kr/person (335 kr)
Fredag – lördag, 645 kr/person (576 kr)
Söndag familjejulbord 525 kr/person.

Barn 6-12 år: 20 kr/år. 13 år och över: fullpris.

Julbordstider:
Onsdagar och torsdagar med ankomst kl 18-19.00
Fredagar lunchjulbord med ankomst kl 13.00
Fredagar med ankomst kl. 19-20.00
Lördagar med ankomst kl. 13-14.00 samt kl. 19-20.00
Söndagar med ankomst kl. 13-16.00

Vid sällskap från 50 personer går det utmärkt att boka julbord även andra dagar i veckan, kontakta oss så hittar vi en dag som passar er.

Hotellpaket och konferenspaket med julbord
Vill ni förstärka upplevelsen av vårt julbord så rekommenderar vi att ni bokar ett av våra julbordspaket med övernattning.

Julbordspaket/julbordsweekend
Hitta julstämningen vid havet och njut av vårt klassiska julbord och vackra havsmiljö. Bo på vårt flytande hotell och avsluta er vistelse med en härlig frukost. I paketet ingår: Julbord, del i dubbelrum samt frukost
Pris onsdag-torsdag 1295 kr/person i dubbelrum
Pris fredag-lördag 1640 kr/person i dubbelrum

Konferenspaket veckoslut med julbord
Med start den 24 november ingår vårt klassiska julbord när du bokar en konferens hos oss med ankomst fredag eller lördag. I paketet ingår förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika, julbord, del i dubbelrum på vårt flytande hotell samt frukost.
”Väljer ni att komma på en fredag har vi trubadur under kvällen”
Pris 1640 kr/person exkl moms, gäller ankomst fredag eller lördag från 24 november

Konferens med julbord – aktiviteter ingår
Välkomna på ett härligt decemberdygn. Efter en bra mötesdag i vår rofyllda miljö ges ni möjligheten att baka pepparkakor i vår mysiga sjöbod. Ni korar själva den mest kreativa pepparkakan – pris till vinnaren står vi för. Under kvällen serveras ni sedan vårt klassiska julbord.
I paketet ingår: Del i dubbelrum, förmiddagsfika, tvårätters lunch, eftermiddagsfika, aktivitet, julbord samt frukost.
Pris 1540 kr/person exkl moms, gäller ankomst onsdag eller torsdag från 29 november.

Ovan text är ett pressmeddelande från Salt&sill


fnuutbacgmtmv98nxnvo.jpg

Vinbord – en nyskapande måltid med vinet i fokus

Vinbord är The Winery Hotels svar på julens måltid men samtidigt en helt ny upplevelse – med vin i fokus.

– Det är spännande att utmana traditioner och skapa egna, säger Sofia Ruhne som driver vingården Terreno i Toscana och är en av delägarna i The Winery Hotel.

Hon berättar att vinbordet, som lanserades förra året, var otroligt uppskattat av gästerna redan då men att de i år tagit det steget längre.

– I år är maten och vinkombinationerna mer lekfulla men utan att för den sakens skull vara komplicerade. Man kan säga att vinbordet inte bara utmanar det traditionella julbordet utan även de klassiska mat- och vinkombinationerna, avslutar hon.

Så här går det till: Måltiden utgår ifrån sex olika viner som vardera ackompanjeras av tre rätter speciellt skapade för att höja, komplettera och stärka vinet. Maten dukas upp på ett stenbord mitt i restaurangen och vinerna serveras i glasen vid bordet. Restaurangens sommelierer och kockar berättar på ett personligt sätt om mat och vin och tar med gästen på en sinnlig smakresa med vinet i fokus.

Vinbordet serveras mellan den 1 och den 23 december och kostar 1150 kronor (obs! då ingår sex viner) Bokning i god tid rekommenderas.

För att veta mer och boka vinbord klicka här.

Ovan text är ett pressmeddelande från The Winery Hotel


xs5p1qmcaltmaxh47sjf.jpg

Mitt i landskapet där slott och herrgårdar varvas med röda stugor och gnistrande havsvik hittar du Mörkö, den gröna sagoön. I södra delen av Stockholms skärgård, på Mörkös norra sida intill Skanssundets färjeläge, ligger den prisbelönta restaurangen Sjökrogen.

I Sjökrogen skapas smaker med svenska skärgården som inspirationskälla och skafferi. Ett skafferi fyllt av lokalt producerade råvaror av oslagbart kvalitet. Svenska klassiska anrättningar får en internationell prägel med vår holländske köksmästare Freddy Visscher, vilket leder till annorlunda och spännande upplevelser.
Julen är matens största högtid och på Skansholmen gör vi inget undantag.

En av Skansholmens specialtéer är skaldjur. I år dukar upp ett skärgårdsinspirerat julbord med kräftor, krabba, ostron, rökta räkor, musslor, hemlagade terriner och andra minnesvärda överraskningar utan att göra avkall på svenska traditioner.

Vi har inrett vårt Orangeri som en vinterträdgård med det vackraste kring julen, brinnande eldkorgar, granar, granris, lyktor och renfällar. I Orangeriet bjuder vi på glögg och snittar.

När ni känner er redo går ni vidare in i Sjökrogen där vi har dukat upp buffé till julbord. Det doftar juligt och hemlagat, från den kryddiga glöggen ända fram till sötsaksbordet.

Och den goda snapsen, den tillverkas av Skärgårdsbrännaren i vårt eget bränneri och serveras endast till gäster på Sjökrogen.

Vi slår upp dörrarna till vårt julbord lördagen den 18/11 och stänger den 23/12.

Helgsittningar:

Lördagar 18/11, 25/11, 2/12, 9/12, 16/12, 23/12 Söndagar 19/11, 26/11, 3/12, 10/12, 17/12
Kl 13.00 – 16.00 430 kr per person Kl 17.00 – 20.00 580 kr per person Kl 20.30 – 23.00 530 kr per person
15 kr/år för barn upp till 12 år.

På Skansholmen tar vi hand om både små och stora sällskap, från ett bord för två till större sällskap om 80 gäster, och om det önskas exklusivitet går det att boka hela restaurangen.

Vi öppnar upp för sittningar även under vardagar för grupper på minst 20 gäster.
Vi gör julfirandet till något alldeles extra så boka gärna redan idag för att säkerställa en julupplevelse för både gom och öga.

Varmt välkomna till jul på Skansholmen!
För bokning, vänligen kontakta
info@skansholmen.com Tel 08-551 550 66

Läget
Skansholmen ligger på Mörkö, i södra delen av Stockholms skärgård, ca 5 mil från Stockholm mellan Trosa och Södertälje.
Med bil från Stockholm åker man E4 mot Helsingborg och svänger av mot Hölö. Följ skyltarna mot Mörkö/Skanssundet och ni hittar oss intill Skanssundets färjeläge.
Kommunalt reser man lättast från Stockholm: Pendeltåg till Tumba, sedan vidare med buss 727 mot Skanssundet och till sist en fem minuters färjtur till Mörkö. Eller buss 784/785 från Södertälje Centrum.
Busstransport för grupper ordnas med hjälp av vår lokala busspartner.
Skansholmens Sjökrog, Mörkö, 153 93 HÖLÖ

www.utflyktsvagen.se


unnamed.jpg

JULMIDDAG HEMMA HOS INEZ Ø ERNST
Välkommen till restaurang Inez ø Ernst och njut av vår exklusiva julmiddag.

Starta kvällen med glögg och tilltugg framför den sprakande brasan i loungen eller under stjärnorna i vårt vackra orangeri, och låt sedan våra kockar ta er med på en fantastisk smakresa. Inez ø Ernst är en restaurang som etablerat sig som en av de bästa i Göteborg genom högkvalitativt tänk med fräscha, närproducerade och noga utvalda råvaror som tillagas enligt traditionella tillagningsmetoder.
Restaurangen har fått sitt namn av vår ägares farmor & farfar som drev och verkade på Skomme Gård. Deras traditioner lever nu vidare i vår matlagning.

Läs mer på http://www.sanktjorgenpark.se /text: sankjörgen.se


tzxfpasrhyfem5erqwzf.jpg

Julbordet på restaurang Långa Raden, beläget på Hotel Skeppsholmen, är en plats där klassiska smaker och hantverk står i fokus. Kökschef Magnus Johansson har tagit fram restaurangens gastronomiska profil. Magnus värnar om det svenska matarvet, något som går hand i hand med den historiska miljön på idylliska Skeppsholmen.

Magnus har lagat svensk husman så länge han kan minnas, något som blir tydligt på Långa Radens julbord. Tradition och hantverk genomsyrar matupplevelsen.

Vi producerar i stort sett allt man kan äta på julbordet själva. Vi saftar och syltar, röker och gravar. Vi rullar köttbullar och lägger in sill och gör fiskpatéer. För mig är de svenska smakerna något vi ska vara stolta över och behandla med stor respekt. Min vision är att laga ”lättare” husman, som inte blir för tung men fortfarande är smakrik, säger Magnus Johansson.

Den dova belysningen och stilrena atmosfären andas historia från sent 1600-tal. Långa Raden lät byggas till krigarkungen Karl XII. Byggnaden var tänkt till hans officerare som utmärkt sig i strid. När projektet inleddes 1699 var det brist på byggmaterial och tegel hämtades från slottsruiner i Nyköping, Eskilstuna och Svartsjö. Långa Radens historia präglas därför av fler historier än sin egen och är ett resultat av ett flertal svenska slott och gårdar.

Foto: Matilda Lindeblad


made-in-sweden.jpgMade in Sweden – Julshow

PREMIÄR 17 NOVEMBER FRAM TILL JUL

-En blågul julshow med extra allt –

Peter Magnusson, Lotta Engberg, Erik Segerstedt, Lisa Stadell och Bruno Mitsogiannis presenterar det svenska musikundret i en sprakande föreställning med ett galet ös och många skratt. Musik av svenska låtskrivare ligger bakom artister som Justin Timberlake, Madonna, Backstreet Boys, Lady Gaga, Celine Dion. Svenska Billboardettor från Roxette till Björn Skifs. Låtarna du inte visste du glömt från Mello. En kärleksfull hyllning till folkparken och dansband. Europe, E-type, Robyn och Zara Larsson. En hitparad utan dess like.

Kvällen avslutas med Göteborgs bästa julfest med det hetaste dansgolvet

MEDVERKANDE

Lotta Engberg – en av våra mest folkkära artister för fösta gången på Trädgår’ns scen. Presentation är väl egentligen onödig, ingen har undgått Lotta! I år är det 30 år sedan hon vann melodifestivalen med Fyra bugg och en coca cola. http://www.lottaengberg.se

Peter Magnusson – Komiker och skådespelare. Medverkat i en lång rad TV-program och filmer som Hey Baberiba, Idol, Fångarna på Fortet, Sommaren med släkten, sommaren med Göran, Micke och Veronica, mfl. Peter har även medverkat på scen i bla Rock of Ages och Ladies Night.

Bruno Mitsogiannis – sångare och musikalartist som gjort huvudrollen som Tony i West Side Story på Göteborgsoperan. Men även i Jersey Boys, We Will Rock You, Rock of Ages mfl. Släppt albumet Back to you med Peter Johansson. Medverkat i mängder av Tv-program och i sommar kan du se Bruno runt om i Sverige i Diggiloo.

Lisa Stadell – sångerska, dansare och koreograf. Göteborgstjejen Lisa var med och vann Eurovision 2011 med Azerbadjan. Har medverkat i otaliga shower och musikaler bla Jersey Boys, Sweet Charity, Ugglas Revy, Christer Sjögren 40-årsshow, mfl mfl. Du kan även se Lisa i Diggiloo i sommar.

Erik Segerstedt – sångare. Slog igenom i Idol 2006 där han kom 2:a. Medlem i gruppen E.M.D. Medverkat i bla Körslaget, Mitt liv som Hellner och Let’s Dance. Var med och vann Melodifestivalen i år med Robin Bengtsson.

SPELDAGAR
Premiär fredag 17 november. Spelas fram till jul. Se kalender för mer info och specifika datum.

MENY

Ett klassiskt svenskt julbord serveras på buffé, där gästerna serverar sig själva och sedan tar med sig till bords.

Ovan text är ett hämtad från http://www.tradgarn.se/konsert/krogshow/

bild: http://www.tradgarn.se/konsert/krogshow/


 

Klassiskt julbord på Hotell Liseberg Heden

Under julen tänder vi brasan, värmer glöggen och dukar upp bordet med julens alla läckerheter. Unna dig en välförtjänt paus från julruschen och kom till oss för att äta ett traditionellt julbord med riktigt bra eftersmak.

Vi serverar hotellets traditionella julbord under perioden 24 november – 20 december. Välkommen att boka ditt julbord på telefon 031-400 100.

Våra sittningar

Kväll vardagar och lördagar 575 kr
Söndagar 455 kr
Barn 2 – 6 år 80 kr
Barn 7 – 12 år 190 kr

Vi bjuder på glögg och pepparkaka innan vårt klassiska julbord avnjuts. Vill du besöka Jul på Liseberg samma dag som du äter julbord hos oss, bjuder vi på entrén.

På julbordet

Hemma hos oss är julbordet fullt av tradition, smak och miljö som snabbt förflyttar dig till sann julstämning. Vad sägs om hotellets unika sillinläggningar, lax på flera olika vis, julskinka, lammfiol, vilt såsom älgsalami och hjortstek, julbordets klassiker Janssons Frestelse, köttbullar och prinskorv och inte minst Hotell Liseberg Hedens hembakade bröd. Vårt klassiska julbord serverar även flera vegetariska rätter i år, både varma och kalla.

Julens gottebord

Missa inte vår dessertbuffé med alltifrån ris à la malta, äggost med björnbärssylt, glöggpäron och saffranspudding till goda ostar, fikon, nötter, dadlar, ischoklad, knäck och pepparkakor.

För bokning

Välkommen att boka Hotell Liseberg Hedens klassiska julbord på telefon 031-400 100.

Ovan text är ett hämtad från https://www.liseberg.se/mat-dryck/hotell-liseberg-hedens-restaurang-bistro/

bild: https://www.liseberg.se/mat-dryck/hotell-liseberg-hedens-restaurang-bistro/


Skärmavbild 2017-09-30 kl. 10.18.53.pngJulmat, trubadur och Göteborgs skärgård! På M/S S:t Erik serverar vi äkta jultradition i sekelskiftesmiljö. Njut av vinterlandskap utanför fönstret samtidigt som du tar för dig av det förstklassiga julbordet ombord ett av Strömma Kanalbolagets äldsta fartyg.

Klassiskt julbord med trubadur
I den härliga matsalen är atmosfären från förra sekelskiftet bevarad. Här dukar vi upp ett dignande julbord med traditionella rätter som gör att det vattnas i munnen! Julbordet är en omtyckt, välbesökt jultradition. Du som bokar den här middagsturen får avnjuta julbuffén medan vår trubadur bjuder på julsånger och svenska julfavoriter.

Ovan text är ett hämtad från https://www.stromma.se/goteborg/julbord-goteborg/julbord/

bild: https://www.stromma.se/goteborg/julbord-goteborg/julbord/


 

KristerDahlsJulbord-2017-1024x576.jpg

Krister Dahls Julbord

Välkommen till en gnistrande julvärld hos oss på Gothia Towers.

Vår executive chef, Krister Dahl, dukar upp sitt dignande julbord med julens favoriter, fyllt till bredden av noga utvalda godsaker och smaker – både kända klassiker och spännande nyheter.

Julbordet serveras på plan 2 här på Gothia Towers. Julstämningen startar 30 minuter före bokad julbordstid med glöggmingel. Magikern Rufus Wiena överraskar oss och under kvällen blir det stämningsfull live pianounderhållning.

Var: Restaurang Seasons på Gothia Towers, plan 2
Pris: 695:-, söndagar 595:-
Pris för barn: 3-6 år 145:-, 7-12 år: 295:-
När: 24 november-21 december 2017
Öppettider: 16.30-23.00 (söndagar: 15.00-21.00).

Önskar du bo över i samband med att ni besöker julbordet? Se vårt julbordspaket >>

Ovan text är ett hämtad från http://gothiatowers.com

bild: http://gothiatowers.com


julbord-matsal-page__m_medium.jpgOperakällarens Matsal

I Operakällarens Matsal serverar vi ett exklusivt Julbord i klassisk anda. Vi fortsätter med de senaste årens förbättringar på vårt julbord som att vi bl.a. behåller dem fina fåtöljerna, har längre sittningstider samt att flera av serveringarna kommer på tallrik från köket. Ambitionen är att alla gäster ska få en upplevelse liknande en avsmakningsmeny bestående av 8 serveringar och alla gäster vid bordet rekommenderas att äta i samma takt för bästa upplevelse.

1. Hummer och löjrom,
2. Sill och strömming,
3. Kalla fiskar och skaldjur,
4. Lutfisken,
5. Kallskuret,
6. Det småvarma,
7. Dessertostar från Androuets Osthandel,
8. Operakällarens stora Dessertbuffé.

Priser
Matsalens Julbord kommer att kosta 1000,- på lunchen och 1250,- på kvällen per person.
( 600,- för barn 4-12 år på samtliga sittningar. Barn under 4 år äter gratis )

Dryck till Julbordet
Till vårt Julbord har vi även gjort ett fantastiskt dryckespaket där man startar med Champagne som fördrink och till Hummer/Löjrom. Till sill och Strömming blir det självklart vår egen Snaps ”Stenborgare” samt vår egen Vinterbrygd från Qvänum Mat & Malt. Till övriga serveringar serverar vi noga utvalda viner. Stora dryckespaketet (8 serveringar) kostar 1250,- och lilla dryckespaketet (5 serveringar) kostar 850,-Det skulle inte vara Operakällaren utan ett Grand Cru Vinpaket 2250,-. Självklart finns som vanligt många alternativ till dem som inte önskar ett helt dryckespaket samt alkoholfria alternativ.

Ovan text är ett hämtad från http://operakallaren.se

bild: http://operakallaren.se


 

julbrod-knistad-herrgard.jpg

Hos oss på Knistad Herrgård kan ni uppleva precis den julen som just Ni önskar er.

Julen hos oss är en upplevelse för alla sinnen. Låt dig förföras av den idylliska omgivningen, sprakande brasor och de läckra rätterna i vår välrenommerade restaurang,
I all julstress kan det vara skönt att bara slå sig ner i herrgården framför brasan och njuta av stillheten. I restaurangen kan man sedan avnjuta vårat julbord med alla dess läckerheter.

Önskar ni istället lite fart och fläkt ska ni inte missa våran NYHET Julshow med det härliga showbandet Janes Bomb där ni kommer få uppleva en show som ni sent kommer att glömma. Vi serverar ett  stort härligt Julbord på Knistad vis samtidigt som ni får uppleva en 3 timmar lång show där ni kommer ha svårt att sitta still.

När snön ligger gnistrande vit finns det inget som är så vackert som en jul på Knistad!

Ovan text är ett hämtad från http://www.knistad.se

bild: http://www.knistad.se


 

julbord17sweFINAL2-707x1000.jpg

Fira in julen med vänner, familj eller medarbetare. Kaknästornets julbord lämnar inget åt slumpen när det kommer till god traditionell julmat. Tillsammans med våra gäster ser vi till att skapa en spännande mix som bygger upp en härlig julstämning. Efter några säsonger av fyllda sittningar, fyllda fat och fyllda hjärtan har vårt julbord blivit en av årets starkaste upplevelser, både för oss och våra gäster.

Innan ert julbord hälsas ni alla välkomna upp i vår Skybar för välkomstglögg med mingel och en underbar utsikt över ett vackert förhoppningsvis vintrigt Stockholm.

Avrunda julbordet i vår Skybar med utsikt över Stockholm

Ett populärt sätt att avrunda julbordet/julfesten hos oss är att återvända upp till Skybar för lite eftermingel med goda drycker från vår barmeny.

Välkomna att boka julbord/julfest hos oss!

För större sällskap och mer information angående arrangemang och bokning av julbord är ni välkomna att kontakta oss på telefon 08-667 21 80 eller maila till kontakt@kaknastornet.se

Ovan text är ett hämtad från http://www.kaknastornet.se

bild: http://www.kaknastornet.se


 

unnamed.jpg

Sedan lång tid tillbaka är Ulvsby herrgård känt för sitt fina julbord. Hela herrgården tindrar vackert juldekorerad och all den goda julmaten lagas efter de gamla recepten; det stora sillbordet, hemlagade korvar, godsaker från traktens charkuterier och rökerier, laxen som röks och gravas och den fina osten från Lillängens gårdsmejeri och andra små hantverksmejerier. Hemlagad konfekt och julens alla desserter är en fin final.

Det första julbordet serveras till advent och det sista på julafton.

När det serveras och vad det kostar
Lite längre fram i vår, ja nån gång vid ”påska” för så länge varar ju julen enligt visan – eller om det nu var fastan som kom emellan – nåja, kring påsktid så har vi bestämt vilka dagar som julbordet dukas upp, och då skriver vi det här.

Om du vill boka innan dess så ring 0565 14010 eller maila info@ulvsbyherrgard.se så ordnar vi allt på bästa sätt för dig. Och så ser vi fram emot en God Jul hela året och ända till advent!

Ovan text är ett hämtad från www.ulvsbyherrgard.se

bild: www.ulvsbyherrgard.se


 

julbordsuppdukning-galleriet.jpg

I år dukar vi upp vårt dignande julbord på slottet mellan 8-20 december.
Under perioden ingår julbordet för alla våra konferens- och weekendgäster.

På julbordet finner du traditionella rätter med inslag av både svenskt vilt och spännande exotiska smaker. Här finns även både vegetariska och smalare alternativ. Allt inramat av en sagolik slottsmiljö.

Boka på 08-22 36 00 eller info@ranasslott.se

Priser julbord:
645 kr per person (inkl. glögg och gottebord)
Barn mellan 3-12 år; 195 kr per person (0-2 år gratis)

Sittningar:
Dagsittning kl 1330 lördag och söndag
Kvällssittning kl 1830 alla dagar

Julbordsweekend

I det stora julbordet ingår glögg, kaffe och gottebord i salongerna, logi och slottsfrukost. Under julbordsweekend har ni även fri tillgång till Sjöbastu och relax.

Läs mer om vårt julweekendpaket här »

Ovan text är ett hämtad från från http://www.ranasslott.se 

bild: http://www.ranasslott.se


 

 

vraedgxehtxlibwlxrjy.jpgDet råder julstämning på Stora Teatern! Under åtta unika dagar i december bjuder kockarna Niklas Ekstedt och Christian Hellberg in till ett stämningsfullt och oförglömligt julbord mitt påStora Teaterns scen i Göteborg.

Hellberg och Ekstedt, som tillsammans både har Årets Kock-titel ochstjärna i Guide Michelin, erbjuder ett dignande julbord fyllt med hemlagade delikatesser, klassiker och deras personliga favoriter.

I över 150 år har Göteborgarna kommit till Stora Teatern för scenframträdanden i den magnifikasalongen. För första gången bjuds nu möjligheten att själv inta scenen där Christian Hellberg och Niklas Ekstedts julbord dukas upp.Här sitter gästerna i svårslagen miljö, mitt på Stora Teaterns scen med utsikt över salongen, takmålningar och kristallkronor.

Julbordet kommer att serveras från den 13 december till och med den 20 december 2017.

”Vi ser otroligt mycket fram emot att få göra Stora Teatern till scen för vårt julbord! Jag och Niklas Ekstedt vill göra Sveriges härligaste julbord – ett traditionellt julbord där vi serverar hemlagade delikatesser och vårapersonliga versioner av klassiska julfavoriter. Det ska vara varmt och välkomnande! Västkusten är juhemma för mig, så det är klart att det är extra stort att för första gången någonsin få bjuda in till jul påStoran!”, säger Christian Hellberg.

Alla besök inleds med varm hemkryddad äppelmust och en historiestund där besökaren få ta del av den spännande historian om Stora Teatern som invigdes redan år 1859 och idag är klassat som ett kulturhistoriskt byggnadsminne. Därefter serveras Hellbergs och Ekstedts dignande julbord där rätterna återspeglar kockarnas hemtrakter Fjällbacka, Skåne och Jämtland. Välkommen till en stämningsfull jul på Stora Teatern och en magisk inledning på julhelgen!

Ovan text är ett pressmeddelande från Stureplansgruppen


unnamed-8.jpg

KRUSENBERG HERRGÅRD
TRADITION OCH MATGLÄDJE PÅ HERRGÅRDEN
– FIRA EN KLASSISK OCH ROMANTISK JUL MED OSS
På Krusenberg Herrgård firar vi jul i klassisk svensk tappning. Herrgården, naturskönt belägen invid Mälarens strand, är något alldeles extra i vinterskrud. I salongerna avnjuts traditionellt julbord, dock alltid med några nya spännande inslag, tillsammans med goda drycker. Avnjut kaffe med avec i de historiska salongerna. Sov gärna över och starta dagen efter med vår härligt generösa frukost, uppdukad inne i det gamla bondköket. Stannar ni över natten rekommenderar vi ett avkopplande besök i den nya exklusiva SPA-avdelningen. Varför inte ta en välgörande promenad i den vackra omgivningen innan ni lämnar oss? Varmt välkommen till en klassisk jul hos oss på Krusenberg Herrgård.

unnamed-9.jpg

FÅGELBROHUS
STORSLAGEN SMAKUPPLEVELSE PÅ FÅGELBROLANDET
– SVENSKA SMAKER AV HAV, VILT & SKOG
Söker ni något annat än det traditionella julbordet? FågelbroHus i vinterskrud erbjuder en fantastisk miljö för vintermys med familjen, vännerna eller kollegorna. Inget sällskap är för stort för hotellets helt nyrenoverade salonger. Stannar ni över natten rekommenderar vi ett avkopplande besök i den nya exklusiva SPA-avdelningen. Lika välgörande och uppskattat före som efter middagen. Inled kvällen med rykande Glüwein framför brasan innan ni tar del av en trerätters middag innehållande vilt och korvar, smaksensationer på älg och annat vilt med härliga såser på svamp, havtorn, lingon och mycket, mycket mer. Till middagens spännande smaker erbjuds en noga utvald selektion av drycker och för den extra intresserade ordnar vi vinprovning med vår sommelier eller ölprovning med Värmdö Musteri. Varmt välkommen till FågelbroHus – här firar vi julen tillsammans!

unnamed-10.jpg

SMÅDALARÖ GÅRD
SKÄRGÅRDSNÖJE LOCKAR JULFIRARE
– INTIMT OCH ROFYLLT I VACKRA HEMVIKEN

Lättillgängligt skärgårdsnöje lockar julfirare. Skärgårdspärlan Smådalarö Gård byggdes i början av 1800-talet som ett nöjespalats av sjökaptenen Peter Blom. Idag hedrar vi arvet av nöje tillsammans med rogivande avkoppling. Hemviken är en lika vacker kuliss sommar som vinter och bjuder en härlig utsikt till julbordet. Ett julbord som gör ett tydligt avstamp i havet och den marina omgivningen men som självklart också bjuder på en och annan klassiker. Nu precis som på Kapten Bloms tid lockar gården och julbordet besökare från när och fjärran som söker nöje och avkoppling i storslagen skärgårdsmiljö.

Den 2:a december kommer en av de starkaste lysande stjärnorna på Sveriges musikhimmel och spelar in julen på Smådalarö Gård. På scenen bjuder Eric Gadd på underhållning som garanterat skapar en upplevelse utöver det vanliga. Just denna kväll är även menyn specialkomponerad. Läs mer om Eric Gadd på Smådalarö Gård här. Varmt välkommen!


unnamed-11.jpg

NÄRINGSLIVETS HUS
RIKTIGT GOD JUL I HJÄRTAT AV ÖSTERMALM
– PRISBELÖNTA KOCKAR LAGAR JULBORD ATT MINNAS!
I hjärtat av Östermalm hittar du Näringslivets Hus. En samlingsplats för möten, evenemang, galor och fest som erbjuder absolut närhet till stadens puls och fantastiska kommunikationer. Här hittar du också våra prisbelönta kockar som i år kreerat ett julerbjudande enligt principen – ”Alla goda ting är tre!”, så även en julmeny. I våra fantastiska lokaler väljer våra gäster mellan klassiskt julbord med moderna inslag eller en generös jultallrik som också erbjuds i vegetariskt alternativ. Som alltid lagat på noga utvalda, högkvalitativa råvaror från närliggande och småskaliga gårdar där kärleken till maten får vara i fokus. Vi tar emot sällskap av alla storlekar där julbordsbuffén erbjuds sällskap från 50 personer. Varmt välkommen!

unnamed-12.jpg

WENNER-GREN CENTER
FESTLIGT PÅ 24:E VÅNINGEN MED 360° UTSIKT
– FIRA IN JULEN I DON DRAPER-STYLE!
I landmärket Wenner-Gren Center bjuder du in till en julfest att minnas! Den fantastiska julmaten, drinkarna och festen avnjuts tillsammans med en storslagen 360° utsikt över huvudstaden. Festvåningen i två plan utgör en unik 60-talsmiljö där den K-märkta inredningen skapar en känsla av att du befinner dig i en klassisk Bond-film eller i TV-serien Mad Men. Vår största matsal tar 90 personer vid sittande middag och självklart kan vi ordna mingelbufféer och cocktailpartyn där bara fantasin sätter gränser! Biblioteket är en fantastisk lounge för välkomstdrinken och baren är något alldeles utöver det vanliga. Varmt välkommen till en julfest värd att minnas!

 Ovan 5 rekommendationer är från Sabis


 

%d bloggare gillar detta: