Tester av Starksprit

Martell VS Single Distillery

Från och med den första december hittas nya Martell VS Single Distillery på Systembolaget – en elegant cognac. Nyheten kommer i en flaska med ny design, inspirerad av destilleriets 300-åriga historia.

Kvalitet över kvantitet är ledorden i Martells dubbeldestillering, som separerar samtliga sediment från de exklusiva vinerna som används. Varje flaska av Martell VS Single Distillery innehåller utvalda eaux-de-vie-sorter som hämtats från ett och samma destilleri – därav namnet Single Distillery.

Genom att knyta till sig noggrant utvalda destillerier i cognac-regionen och hämta hela grunden från samma destilleri kan Martell skapa en rikare och mer uttrycksfull cognac där smakerna gifter sig särskilt väl. I tillägg är Maison Martell det äldsta av de stora cognacshusen, grundat 1715 av Jean Martell. Det har präglats av en framåtanda sedan start och stått bakom produkter som satt ny standard i branschen.

Martell VS Single Distillery kommer i en modern flaska vars design är baserad på formen montre, en klassisk provflaska i Cognac-regionen. Detta har kombinerats med designinspiration från Martell Cordon Bleu, den mest omtyckta och exklusiva produkten i Martells sortiment.

Det är verkligen superkul att vi på Xperhotelsandtable har fått möjlighet att prova några droppar av denna dryck och sprida ordet om en fantastisk fin Cognac. Vi tror att du kommer tyckta denna dryck passar lika bra på julbordet till desserten som till den sena nyårskvällens sista timmar.

IMG_E3161.jpg

Omdöme: Denna dryck placerar sig i alla sammanhang. Den är exklusiv i sin karaktär och har en mycket tydlig ton av plommon och en fin rund sötma. Du kommer i eftersmaken känna en viss citruston vilket ger denna cognac en fräschhet och fint avslut. Vi lägger även märke till att cognacen har en genomgående sötma.  Sötman trot vi oss känna komma från lite sötare bär som präglar drycken genomgående. Vi lyfter på hatten för denna dryck då den genomgående är av högklass och med mycket fina toner och välbalanserad i alla sikt. Vi tycker att denna dryck ska avnjutas precis som den är för den är så fin och har sån bra karaktär så det behövs inget annat en just en stund av drycken och dig bara. De räcker….:)

IMG_E3159.jpg

IMG_E3160.jpg

 Xperhotelsandtable tilldelar Martell VS Single Distillery10X av 10 möjliga X!


Glenburgie

När grundaren George Ballantine 1827 grundade Ballantine’s whisky shop var differentiering och orubbliga visioner centrala för att på den tiden bedriva en modern verksamhet som skulle komma att fånga whiskydrickarens uppmärksamhet. Denna strategi lever kvar än idag och för första gången sedan starten för 190 år sedan lanseras nu tre unika singlemalter som alla är från de mest signifikanta destillerierna som utgör Ballantine’s blend: Glenburgie, Miltonduff och Glantauchers. Den mest populära av dem, Glenburgie, tar nu plats i Systembolagets ordinarie sortiment.

En otroligt trevlig stund med många glada och överraskade miner fick testgruppen hos Xperhotelsandtable när de avsmakade denna dryck. Och såhär blev deras ord om drycken.

IMG_E3164.jpg

Omdöme: För alla som älskar drycken whisky är denna helt fantastisk och bör upplevas i sitt rätt element. En stund ren njutning. Den här drycken har mycket fina och klara toner. Du kommer uppleva en whisky som bjuder dig på söta toner som placerar sig höt upp på skalan. Du kommer avnjuta en sötma som kommer till dig i känsla av mild houngstoner. Det ligger en heldel fruktighet över drycken vilket gör att den blir väldig lättsam att avnjuta. Inga konstigheter helt enkelt. Eftersmaken är lång och tonas ut av dess äpplesmak, som blandat upp med solmogna päron. Vi tror att denna dryck är perfekt att avnjutas efter en mastig måltid i glada vännerslag. Passar precis lika bra som festdryck som ”hemvid”. För dig som älskar whiskey är detta verkligen något vi rekommenderar!

IMG_E3163.jpg

IMG_E3162.jpg

 

 Xperhotelsandtable tilldelar Glenburgie 10X av 10 möjliga X!

Riktigt bra dryck som passar till ostbrickan i juletider. Dessa två, Lillet & Old Invalid Porto rekommenderas med varmast hand av testgruppen!


Lillet

Omdöme : En spännande dryck som har hög sötma och som rundas av med en ton av vanilj. Detta är för oss ett vin som passar utmärkt till vällagrade ostar. Denna är kanske inget som du ska pröva med syrliga dessert till jul eller nyår. Denna dryck  avnjuts bäst tillsammans med mörkare choklad. Mastiga dessert och helt perfekt till just ostbrickan lite senare på kvällen…Notera gärna att eftersmaken har en syrlighet att bär och drycken serveras med fördel välkyld och i mindre glas!

IMG_E2701.jpg

Old Invalid Porto

Omdöme: Woooww vilken dryck. Detta portvin är helt perfekt mot kvällskvisten och bjuder på härliga smaktoner av russin och mörka varma bär. Smaken är tuff och lite ”stickig”. Den har en karaktär som är djup och bestämd. Vi tror att du kommer även fina i eftersmaken toner från både körsbär och en touch lakrits. Detta portvin tror vi är en given succé till ostbrickan och maten på julbordet som kräver en lite mer tyngd i drycken. Vi vill rekommendera denna dryck, men prova den gärna innan för vi tror att du själv kommer hitta fantastisk smak-kombos med denna spännande dryck. Detta är verkligen en dryck som ska ha en plats i jul!

IMG_E2698.jpg

Vår testgrupp består av:  5 barn ( ålder -4-11 år ) och vuxna 7 stycken (åldrar 28-65 år) Barnen testar INTE kaffe, energidryck eller alkohol!


När julkvällen stundar och du sitter där med alla godsaker från julbordet i magen och hela godisbordet genomarbetat så kanske du ändå vill njuta till de sista och få en extra skjuts på matsmältningen.

Xperhotelsandtable skulle varmt och hjärtligt vilja rekommendera denna Ardbeg Twenty Something . Denna 23 åriga Limited Edition är något utöver de vanliga och något som verkligen, verkligen kommer uppskattas om du har fattat tyckte för riktigt fin och elegant whisky . Vi vill även rekommendera Ardbeg AN OA som vi tror passar i juletid. Såklart kan vi inte annat än att hylla den härliga Svenska Whiskyn Mackmyra och deras ” Skördetid”

Ardbeg Twenty Something

Omdöme: Denna whisky skulle vi varmt rekommendera. Men tänk dig lite för innan du både smakar eller väljer att ge denna i present till någon. Whiskyn är så fin och elegant med klara tydliga toner av torkad frukt, blandad med riktigt mörk choklad, och en bit stickighet som kommer tillbaka i eftersmaken. Whiskyn är mycket rökig och hela rummet fylls av doften från denna dryck som är utomordentlig trevlig. ”Amazing” skulle man kunna säga för detta är verkligen droppar med fin balans, stark karaktär och inget för en nybörjare. Så luta dig tillbaka. Njut några droppar och unna dig, för det är det du faktiskt gör med detta whiskyglas i din hand. Vi vill ge whiskyn ett stor plus för dessa fantastiska smakbredd och fina doft som tar oss till en tid för längesedan där dryck och cigarrer var ett tema.

unnamed-3.jpg

Ardbeg AN OA

Omdöme: Här kommer ytterligare en superfin Whisky. En rökig dryck med fina toner av svartpeppar och kryddnejlika. Den har en viss sötma och ligger i smak något sötare än Ardbeg Twenty Something. Vi upplever att eftersmaken på denna är något kryddigare och dröjer sig kvar lite längre också. Denna Whisky är otroligt väl balansers och vi tror att sötman går att identifiera i mörk choklad. Denna dryck bör verkligen prövas och njutas vid en fin vald tid under jul som en liten stämningshöjare bland vännerna. unnamed-2.jpg

Mackmyra Skördetid

Mackmyra Skördetid är ett samarbete med den Italienska vinproducenten Masi där vi slutlagrat stora delar av whiskyn på fat som tidigare lagrat vinet Masi Costasera Amarone.// Mackmyra

Omdöme: Något för alla Whisky älskar. Här är en utsökt utgåva av Mackmyra som låter historien om dess framställning verkligen genomsyra dess droppar. Här möts du av en doft av druva, ek och toner från både russin och ingefära. Smaken är balanserad och spännande Du kommer känna tydliga smaker av russin och ingefära som balanseras upp av en rund och fin päronsmak som i eftersmaken övergår till en rund fin vaniljton. Vaniljsmaken sluter drycken och ger ett mjukt och lent intryck i eftersmaken med en viss kryddighet som sakta tonas ut….

unnamed.jpg

Vår testgrupp består av:  5 barn ( ålder -4-11 år ) och vuxna 7 stycken (åldrar 28-65 år) Barnen testar INTE kaffe, energidryck eller alkohol!


Vi på Xperhotelsandtable skulle vilja rekommendera en trevlig dryck för dig som kanske söker det där lite extra på julkvällen. Här kommer ett trevligt recept med Hernö Gins  dryck Old Tom. Och hörrni, den får den klassiska Mojito att blekna,,,,enligt säkra källor….

 

herno-oldtom_fri.png unnamed.jpg

South Side

50 ml Hernö Old Tom-

South Side-4736-HR.jpeg

 20 ml Lemon juice-

20 ml Simple syrup-

5 sprigs of mint

Skaka allt med is i ca 15 sekunder. Serveras med fördel i ett kallt  cocktailglas.

Detta är verkligen Mojitos död…..

 

Läs mer om produkten och finn inspiration på http://www.hernogin.com/

Vår testgrupp består av:  5 barn ( ålder -4-11 år ) och vuxna 7 stycken (åldrar 28-65 år) Barnen testar INTE kaffe, energidryck eller alkohol!

 

 

 

%d bloggare gillar detta: