Tester av Sill

Redan på femtonhundratalet var Klädesholmen ett välkänt fiskeläge utanför Tjörn. Platsens starka anknytning till sillen har varit påtaglig under många hundratals år.I generation efter generation har vi här på ön utvecklat sillen till en inlagd delikatess.

Nu har vi kvarvarande familjer förenat oss under varumärket Klädesholmen för att bevara den svenska silltraditionen. Idag driver vi en modern verksamhet som fortfarande bygger på vår långa tradition i hantverket, en unik känsla för råvara och de nära kundrelationer som bara ett familjeföretag kan erbjuda. Här på hemsidan har vi samlat information vi hoppas att du som kund har nytta av – och även som besökare på vår traditionsrika ö.

Årets Sill är ett samarbete mellan Klädesholmen Seafood och restaurangen Salt & Sill här på Klädesholmen. Varje år utses Årets Sill av en namnkunnig jury. En krona per såld sillburk går direkt till Sjöräddningssällskapet och deras arbete för ökad säkerhet till sjöss. ( källa ,kladesholmen.se)

Sill på julbordet är en sann tradition och det är därför extra spännande att se nyheterna som kommer inom sillvärlden. Xperhotelsandtable har fått förmånen att prova Klädesholmens,  Årets Sill smaksatt med O.P Andersson samt den Kräftmarinerade sillen.

unnamed.jpg

IMG_2275.jpg

Årets Sill O.P Andersson,Omdöme:  Oj, vilken sill. Detta va verkligen en smaksensation. Smaken i denna burka bubblar av härliga toner av framför allt kummin, anis och apelsin. Kumminsmaken ligger som en underton i smaken med anisen framträder och avrundas av en härliga rund ton från apelsinsmaken.  Sillen har en kraftig och fin ton genomgående av O.P Anderssons akvavit. Denna smakkombination som smaksatt denna sill är en succé enligt oss. Extra fint plus ska sillbitarna ha för dess fina fasta konsistens och riktigheten med fyllning i burken av lök och kryddor. Året sill kan sammanfattas som rund och fin och len i smakerna, och med en sötma och sting från O.P Andersson akvavit som trevligt överraskar smaklökarna. Denna ska vara med på julbordet i år om du vill ha en sill som de kommer talas om

unnamed-2.jpg

Av 10X får Året Sill O.P Andersson 10X av oss på Xperhotelsandtable


 

Klädesholmens Kräftmarinerade sill, Omdöme: Väldigt fin sill. Det finns en mjuk och fräsch ton av kräftsmak på sillen. Men det är inte alls övertagande på något sätt utan väldigt mild och fin i sin smak. Sillen ligger i en fantastisk sås som är krämig och god. Denna kräftsill tror vi är en sill som yngre verkligen kommer uppskatta. Den har en ungdomligt och fräsch   smak, inte alls stark eller ”stickig”  Extra stort plus får sillen för dess fina krämiga sås, den är inte alls rinnig, utan bäddar in sillbitarna trevligt.

unnamed-4.jpg

Av 10X får Klädesholmens Kräftmarinerade sill 9X av oss på Xperhotelsandtable

Läs mer om produkterna www.kladesholmen.com

Vår testgrupp består av:  5 barn ( ålder -4-11 år ) och vuxna 7 stycken (åldrar 28-65 år)  Barnen testar inte kaffe, alkohol eller energidyck.


 

%d bloggare gillar detta: