Tester av rött & vitt vin

Här kommer tre trevliga viner från Vingruppen och The Wineagency. Dessa viner passar utmärkt mingelfesten eller middagen med nära och kära. Titta lite närmare på våra omdömen och hoppas just du hittar något intresse i något av dessa viner. Både jul och nyår vankas och kanske något av dessa viner blir ett alternativ till ditt jul eller nyårsbord.

Om The Wineagency: The Wineagency är en ung vinimportör på den svenska marknaden, men vi som arbetar i företaget är inga duvungar. Vår samlade kunskap om den svenska vinbranschen gör oss till ett erfaret team inom alla områden på varans väg från producent till kund. Företagets säljstyrka bearbetar entusiastiskt och framgångsrikt de bästa restaurangerna i Sverige och våra produktutvecklare, logistiker och administration ser till att våra viner finns på rätt plats i rätt tid till rätt pris!

Vi har ett mycket nära samarbete med de vinproducenter vi representerar och de flesta av våra viner återfinns i Systembolagets sortiment, tillgängligt för landets vinkonsumenter. Att arbeta med vin är en livsstil, oavsett om man är producent eller importör som vi.  Man måste brinna för vinet, älska diskussionen om vinets ständiga utveckling och aldrig tröttna i sin strävan att leta nya viner som kan överträffa våra kunders förväntningar. källa text: http://www.vingruppen.se/wineagency/

Valle Reale

IMG_E3219.jpg

Omdöme: Ett fantastiskt fint vin med hög fruktighet och med en fin syra. Du finner smaker och inslag av salvia och korint som också är mycket tydliga inslag i detta vin. I eftersmaken som är något rundare trots vinet mycket kryddia karaktär så återfinns choklad som övergår i lätt vaniljton. Du kan även beröras av en sötma från körsbär. Vinet avnjuts med fördel till kötträtter. Vi skulle vilja tipsa att prova detta kryddiga vin till  kött, exempelvis lamm. Vi valde att temperera vinet till 17.5 grad vilket vi anser tog fram det absolut bästa ur vinets smakkomposition.

Xperhotelsandtable tilldelar Valle Reale 9x av 10X möjliga

IMG_E3220.jpg

IMG_E3221.jpg

Vår testgrupp består av:  5 barn ( ålder -4-11 år ) och vuxna 7 stycken (åldrar 28-65 år) Barnen testar INTE kaffe, energidryck eller alkohol!

Lupi Reali

IMG_E3215.jpg

Omdöme: Här kommer ett vin som har fantastiska egenskaper i sin karaktär som präglas av solmogna päron friskheten från lime. Vinet bjuder inte intill sötma utan präglas av dess friskhet och syra som vi tror lyfter rätter som fisk och skaldjur i all dess form. Vi valde att temperera vinet till exakt 10 grader. Vi anser att smakerna vid denna temperatur blommar ut ordentligt och ger vinet i sitt rätta jag. Vi vill verkligen påpeka att vinet bör absolut inte, enligt oss serveras under 9 grader då smakerna i vinet karaktär lyfter strax över 10 grader.

Xperhotelsandtable tilldelar Lupi Reali 9x av 10X möjliga

IMG_E3213.jpg

IMG_E3214.jpg

Vår testgrupp består av:  5 barn ( ålder -4-11 år ) och vuxna 7 stycken (åldrar 28-65 år) Barnen testar INTE kaffe, energidryck eller alkohol!

Ca Montini Prosecco

IMG_E3216.jpg

Omdöme: Ett mycket fint och trevligt vin som har en något sötare ton. Du bjuds på en balans mellan citrusfrukter syra mot tonerna av mogna varma äpplen och apelsinblom. Eftersmaken är välbalanserad och lägger sig i en rund karaktär med en viss syra och mycket fruktighet trots att vinet upplevs som ganska torrt speciellt i dess eftersmak som avslut. Vi valde att temperera denna dryck till 8.5 grader och tycker absolut att vinet kom till sin fulla rätt vid den temperaturen. Vi tror att du med fördel avnjuter detta vinet till lite lättare rätter och små tilltugg. Du kan med fördel bjuda detta vin för att lyfta karaktären av exempelvis vitfisk och syrliga grönsaker! Ett perfekt fördrinks vin.

Xperhotelsandtable tilldelar Ca Montini Prosecco 10x av 10X möjliga

IMG_E3218.jpg

Vår testgrupp består av:  5 barn ( ålder -4-11 år ) och vuxna 7 stycken (åldrar 28-65 år) Barnen testar INTE kaffe, energidryck eller alkohol!

Läs mer och hitta fler trevliga viner hos http://www.vingruppen.se/wineagency/

Ibland hittar man viner som bara är så bra för en trevlig slant. Här kommer ett fantastiskt trevligt och prisvärt vin som har många fina kvalitéer Vinet heter Folklore.

IMG_E3121.jpg

Omdöme: Detta vin är ett perfekt vit vin som är lite festligare och som vi tror kommer passa ypperligt till nyårssupén. Vinet har en fin karaktär och en fantastisk sötma som landar i smaken från sötare bär, touch av ananas. Friskheten kommer från lime och mandarin och känns tydlig i vinet. I eftersmaken döljer sig en pärlande friskhet och det är just i eftersmaken som den runda fina limesmaken kommer fram och ge ett bra avslut med viss fräschhet . Fantastisk upplevelse!

Doften får  oss att tänka på sommarkvällar. Du finner klara tydliga inslag i doften av färska örter men också ligger det en sötma i doften som är svår att beskriva men som är väldigt inbjudande.

Vinet tror vi passar bra till små aptitretare och du njuter det absolut bäst, tror vi till fiskrätter och med fördel kommer detta vinet att lyfta skaldjur! Vi valde att temperera vinet till 9 grader vilket kändes perfekt då smakerna balanserades fram på ett trevligt sätt och du kunna klart och tydligt känna vinet olika nivåer. Lägg extra vikt vid vinet fantastiska eftersmak som är underbar!

Xperhotelsandtable tilldelar Folklore 9X av 10 möjliga X.

IMG_E3120.jpg

 IMG_E3119.jpg

 

Nyfiken på vinet? läs mer på http://www.vingruppen.se/Wineagency/


Om Spring Wine & Spirits.

Spring Wine & Spirits marknadsför och säljer vin och spritdrycker på den svenska marknaden. Ett helägt dotterbolag till Spendrups Bryggeri och arbetar nära tillsammans, framför allt avseende försäljning och distribution.  Spring Wine & Spirits (tidigare Spendrups Vin AB) har importerat vin sedan 1995, då importmonopolet släpptes. Har sedan starten vuxit till att bli en ledande distributör av vin till Sveriges restaurangmarknad och är en av de större leverantörerna till Systembolaget.

Xperhotelsandtable har testa fyra härliga drycker från Spring Wine & Spirits som vi skulle vilja rekommendera till att avnjutas tillsammans till julbordets härliga anrättningar.

Nipozzano

Omdöme: Här kommer ett vin som är ett perfekt vin för hela julbordet. Detta vin har tydliga och fina smaker av mörka körsbär, pomerans och ett fantastiskt inslag av rosmarin. Vinet är bra balanserat men det finns en underton som framför allt kommer fram i eftersmaken som skvallrar om kryddighet. Vi tror att detta vinet med den fina smakbalansen kommer kunna lyfta de flesta rätterna på julbordet. Vinet har en rund sötma som är fantastisk. Vi tror att du kommer hitta din smakkombination helt på egen hand och göra detta vinet till en favorit på julbordet.

IMG_E2599.jpg

Av 10X får Nipozzano 9X av oss på Xperhotelsandtable


Aquarius 

Omdöme: Här bjuds du in till fantastiska smaker. Ett vin med dess fruktighet har klara och tydliga toner av apelsin och nyplockade äpplen i sin smak. Det ligger som en genomgående sötma i vinet och den finner du i eftersmaken som har en viss ton honungsmelon. Vinet är friskt och fräscht och är ett vin som vi tror avnjuts allra bäst till det kallskurna på julbordet som rökt och gravad lax. Prova dig gärna fram men som sagt avnjuts med fördel till den inte allt för mustiga maten på julbordet. Vi provade även vinet till olika ostar och vill framhålla till Er att vinet har fantastiska egenskaper som lyfter hela ostbrickan. Välj mellanlagrade ostar då kommer verkligen vinet visa sitt rätt ”jag”

IMG_E2604.jpg

Av 10X får Aquarius 9X av oss på Xperhotelsandtable


Carodorum Issos

Omdöme: Här kommer ett vin med stora karaktär och många härliga inslag. Vinet är smakrikt och du kommer bjudas på ett kryddigare vin med klara och tydliga toner av plommon och körsbär. I eftersmaken kommer du fina en viss ton av något mörkare choklad i en fin blandning av rostade kaffebönor. Detta vin är ett vin för dig som tycker om ett lite kryddigare vin, lite mustigare och som verkligen uppskattar en stark karaktär på vin. Vi tror att vinet kommer lyfta de tyngre rätterna på julbordet och tror att vinet passar utmärkt till priskorv, köttbullar och till Janssons frestelsen. Vi vill även rekommendera varmt detta vin till ostbricka på julafton. Vinet passar utmärkt till de vällagrade ostarna och ger en fantastisk smakkombination med ost. Detta bör ni prova!

Vinet avnjuts med stor fördel till lite fetare och tyngre mat. Ett riktigt trevligt vin med fina egenskaper och en smakupplevelse för dig som uppskattar riktigt bra vin av bra kvalité. ( lufta gärna lite längre än vanligtvis med fördel)

IMG_E2603.jpg

Av 10X får Carodorum Issos 10X av oss på Xperhotelsandtable

Läs mer om produkterna och fler alternativ på här http://www.springwine.se

Vår testgrupp består av:  5 barn ( ålder -4-11 år ) och vuxna 7 stycken (åldrar 28-65 år) Barnen testar INTE kaffe, energidryck eller alkohol!

 

%d bloggare gillar detta: