TESTER AV PRODUKTER

Testgruppen provar Crock-Pot Slowcooker 6,0L

CROCK POT.png Att laga mat kan vara både roligt och spännande. Det är ett område som går att utforska på många plan och så länge man vågar och har lust går det skapa spännande smaker och upplevelser.

Xperhotelsandtables testgrupp har provat en Crock-Pot Slowcooker 6,0L med One Pot Cooking. Det är en produkt som överraskar på många plan. Designen upplevs som elegant och lyxig och den fungerar precis som man förväntar sig att en slowcooker ska göra, med funktioner som hög och låg värme, samt timer. Ytskiktet på grytan var dessutom enkel att diska och hålla ren.

 

Vår testgrupp provade att tillaga Beouf Bourguignon som visade sig bli otroligt god och vällagad. Detta efter att Crock-Pot först fått bearbeta råvarorna på låg värme under många timmar.

Crock-Pots historia

Visste du att Crock-Pot är en produkt som funnits på den amerikanska markanden ända sedan 70-talet? Den marknadsfördes i huvudsak till arbetande mödrar som kunde lägga mat i grytan och komma hem till en färdiglagad måltid – något som visade sig vara ett recept för framgång.

Först 2010 kom den magiska grytan till Sverige och idag är slowcooking mer populärt än någonsin. Crock-Pot har lyckats slå rot i det svenska folkets hjärtan och används numera av alla, ung som gammal. Kanske är det för att den är lika användbar i singelhushållet som i storfamiljen och att den funkar precis lika bra till veckans vardagsmat som till helgens festmåltider.

Oavsett vem som lagar blir maten som bekant alltid godare när den får ta tid på sig. Crock-Pot kokar maten på låg värme i flera timmar och lockar fram det bästa ur varje råvara.

One-Pot Cooking

År 2016 skulle visa sig bli ännu en milstolpe i Crock-Pots historia. Då lanseras en helt ny version av den populära grytan med egenskapen som kallas ”One-Pot Cooking”. Här samlas alla matlagningsmoment i en och samma gryta!

I de nya grytorna kan du förbryna, tillaga och även reda av. Eftersom grytan är i metall går den också att använda direkt på spisen precis som en vanlig kastrull. Med Crock-Pot är det helt enkelt lätt att laga god, hälsosam mat som är klar när du kommer hem.

Bœuf Bourguignon

Xperhoteslandtables testgrupp valde ett recept ur den receptbok som är framtagen för Crock-Pot och som även medföljer i kartongen när du köper produkten.

unnamed-3.jpg

Beredning av maten

Två av gruppmedlemmarna träffades tidigt på morgonen för att förbereda dagens rätt. Lars och Thomas fick skära grönsaker, hacka och läsa receptet. ”Det var inga svårigheter, tyckte Thomas. Bara man kan måtta, hantera en kniv och skärbräda så är det inga problem”, säger han.

unnamed-30.jpg unnamed-26.jpg

 

Slutligen var alla råvaror i grytan, inklusive vätskor och kryddor. Nu var det bara att vänta cirka 8 timmar innan det var dags att lyfta på locket och provsmaka. Alla var såklart nyfikna på Crock-Pots förvandling från råvara till en välsmakande Bœuf Bourguignon.

Äntligen middag 

Klockan 17.00 anlände resten av gänget som nyfiket samlades runt grytan för att se igenom glaslocket på maten. ”Det ser riktigt gott ut!”, hör man någon säga. ”Har ni alltså bara haft i råvaror och satt igång den?”, frågar en annan, varpå Lars och Thomas svarar att det faktiskt inte var så mycket svårare än så.

Klockan närmar sig 19.00 när gruppen av sju vuxna och fem barn sätter sig till bords. Grytan ställs fram och locket lyfts av. Det är en mycket trevlig doft som välkomnar gruppen när de nu äntligen får lyfta på locket efter all väntan.

unnamed-19.jpg unnamed-22.jpg

Gruppen är positivt överraskade av Crock-Pot, maten är balanserad och välsmakande och det dröjer inte länge förrän grytan står gapande tom. Gruppen diskuterar Crock-Pots design och tycker den är fin att se på. De konstaterar att kombinationen av silver och vit får grytan att kännas väldigt lyxig. Grytan har dessutom en giftfri DuraCeramic-beläggning som är mycket tåligare än traditionell non-stick och det är något som gruppen uppskattar eftersom grytan då blir enklare att hålla ren.

d.jpg

Design, enkelhet och omdöme

Sofia och två barn tar hand om disken denna kväll. Hon upplever inga problem med att diska grytan ren. Den här gången räcker det att rengöra med en mjuksvamp och några droppar diskmedel, men grytan går egentligen lika bra att skölja ren med bara ljummet vatten. ”Diskmedel är i princip överflödigt”, förklarar hon.

c.jpg t.jpg

Gruppen läser på om produkten på crockpot.se och får reda på att grytan också passar på spishäll, i ugnen och vid förvaring i frysen. Hela grytan, inklusive locket med gummihandtag tål maskindisk och att ställas i ugnen utan någon risk att gummihandtaget smälter. Dessa funktioner kommer gruppen att prova på i ett framtida test.

b.jpg

Sammantaget är det grytans funktioner, design och mångsidighet som gör att gruppen ger Crock-Pot slowcooker 6,0L One Pot Cooking högsta betyg. Fullpott!

Av möjliga 10X får Crock-Pot slowcooker 6,0L One Pot Cooking 10X av Xperhotelsandtable

 

 

 

 

 

%d bloggare gillar detta: