Tester av dryck

Xperhotelsandtable har fått möjligheten att prova 3 nyheter på marknaden. Vi har provat nya serien Nescafé Azera. Ett kaffe som sägs rikta sig till unga och kräsna kaffedrickare som har café-kvalitet som standard.

Följande omdöme får Espresso Intenso,  Espresso,  samt Nescafé Azera Americano av Xperhotelsandtable

IMG_E2376.jpg

Espresso Intenso

Omdöme: Ingen kan motstå detta Espresso Intenso. Ett kaffe med intensiv kaffesmak som har en rund och fin karaktär med en viss beska i positiv bemärkelse i eftersmaken. Kaffesmaken är hög smaken är något fruktig och strävt. Ett fint kaffe som verkligen bör testas.IMG_E2378.jpg

Av 10X får Espresso Intenso 10X av oss på Xperhotelsandtable


Espresso

Omdöme: Här bjuds du på ett fylligt kaffe. Kaffet är starkt, piggar upp och drar i varje smaklök i munnen. Detta kaffe har höga smaker och bör avnjutas av någon som uppskattar en riktigt fin kopp starkt kaffe. Det finns en strävhet i eftersmaken och toner av fruktighet men genomgående robust smak. Det ligger en heldel rustikt i detta kaffe och dess toner.

IMG_E2379.jpg

Av 10X får Espresso 10X av oss på Xperhotelsandtable


Nescafé Azera Americano

Omdöme: En helt vanlig dag, En helt vanlig koppkaffe. Lite så känner vi för Americano och de i positiv bemärkelse. Detta är det verkligen inga konstigheter kring. Avnjut en härliga koppkaffe, morgon, middags, kväll och blir aldrig besviken. Americano är ett svartkaffe som passar alla tillfällen och är lagom fruktigt, viss blommigt finns och ska avnjutas precis som de är. Svart och utan konstigheter.

IMG_E2382.jpg

Av 10X får Nescafé Azera Americano 10X av oss på Xperhotelsandtable

IMG_E2384.jpg IMG_E2383.jpg IMG_E2386.jpg

Nescafé är världens största kaffemärke. Varje dag dricks det drygt 500 000koppar Nescafé bara i Sverige. Nescafé har funnits sedan 1935. Nescafé Azera finns att köpa i alla välsorterade butiker.

Vår testgrupp består av:  5 barn ( ålder -4-11 år ) och vuxna 7 stycken (åldrar 28-65 år) Barnen testar INTE kaffe!


Visste du detta om Löfbergs ? Företaget grundades 1906. Det är ett familjeägt kafferosteri som nu drivs  i fjärde generationen. Löfbergs köper allt kaffe direkt från odlarländer, så nära kaffebonden som möjligt. Företaget bedriver egna utvecklingsprojekt som stärker småskaliga kaffeodlare i hela världen. Det är fantastiskt också att företaget är en av världens största inköpare av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe.

Xperhotelsandtable har fått möjligheten att testa 4 produkter från Löfbergs och såhär blev resultatet

Löfbergs Eko Mellanrost

Omdöme: Detta kaffet är fantastiskt trevligt att konsumera. Kaffe har klara tydliga smaker av den mellanrostade bönan. Kaffet känns fylligt och har en rund ton av bär som lyfter kaffet och ger en sötma. Kaffe bör inte drickas rykande ”het” utan konsumeras med fördel ”lagom” varmt då smakerna träder fram bäst!

Av 10X får Löfbergs Eko Mellanrost 10X av oss på Xperhotelsandtable

IMG_E2102.jpg


Löfbergs Fair Mellanrost

Omdöme: Du som gillar en friskar ton i ditt kaffe med lite fruktigare smaker kommer gilla detta kaffe. Detta mellanrostade kaffe bjuder verkligen på fruktighet men som är balanserat och välsmakande. Kaffe är ett kaffe som alla kan dricka nybörjare som den rutinerade kaffedrickaren. Detta är ett mycket trevligt kaffe att ha i sin kopp….

Av 10X får Löfbergs Fair Mellanrost 9X av oss på Xperhotelsandtable

 

IMG_E2101.jpg


Löfbergs Fair Mörkrost

Omdöme: Här är ett kaffe för dig som gillar mörkrostat och kraftiga toner av kaffebönan. Detta kaffe är riktigt fint och bjuder på fyllighet och en viss fruktighet. Kaffe är väldigt gott och har en förmåga att beröra en kaffeälskares hjärta. Riktigt fint kaffe. Men du bör gilla mörkrostat annars är detta inget för dig!

Av 10X fårLöfbergs Fair Mörkrost 10X av oss på Xperhotelsandtable

IMG_E2103.jpg

Löfbergs Eko Mörkrost

Omdöme: Ett härligt kaffe med fina tydliga toner av skogsbär. Njuter mat kaffe riktigt ordentlig så kan man känna en ”touch” av mörkchoklad i eftersmaken. Detta kaffe är fylligt och välbalanserat och ger en fin rund eftersmak som stannar kvar i munnen länge. Väldigt fint och bra kaffe. Lättdrucket!

Av 10X får Löfbergs Eko Mörkrost 9X av oss på Xperhotelsandtable

 

IMG_E2099.jpg

 


Kaffe dricker man världen över. Visste du att näst efter Finland är Sverige det land i världen som dricker mest kaffe, vi svenskar dricker i genomsnitt 1000 koppar kaffe per år. Är du en av dem? Hur tänker du när du dricker kaffe? Den ekologiska aspekten har mer och mer kommit in i våra hushåll och inte minst gällande valet av kaffet. Det känns därför extra kul att fått möjligheten för vår testgrupp hos Xperhotelsandtable att få prova Arvid Nordquists eko-sortiment. Vi provar Eco, Reko, Amigas, Solid.

unnamed.jpg

unnamed-1.jpg

unnamed-3.jpg  unnamed-2.jpg

Resultatet blev följande:

Arvid Nordquist: REKO – Detta kaffet är mycket kryddigt och har en varm eftersmak. Detta kaffe är ett självklart val för dig som är en van kaffedrickare och som önskar lite mer fyllighet i ditt kaffe. Kanske inget för en nybörjare då kaffet är starkt, så vida man inte gillar stark och kraftfullt kaffe.

Av 10X får Arvid Nordquist: REKO 9X av oss på Xperhotelsandtable


Arvid Nordquist: ECO – Detta kaffe är ett perfekt kaffe för alla. Den har en härlig smak av nötighet och ger en rund och tydlig smak av kaffebönan. Den är inte alls stickig eller stark i smaken utan är mjuk och har en lång härlig eftersmak. Detta kaffe passar såväl som på vardagen till stora fester då testgruppen på Xperhotelsandtable anser att detta är en fullpott!!

Av 10X får Arvid Nordquist: ECO 10X av oss på Xperhotelsandtable


Arvid Nordquist: SOLID – Detta kaffe är ett vardagskaffe tycker teatergruppen. Den har en fin mjuk smak. Den sticker inte ut på något sätt utan är en god kopp härligt kaffe. Den uppfyller det som kaffet lovar och har en rund smak och är mycket väldoftande

Av 10X får Arvid Nordquist: SOLID 9X av oss på Xperhotelsandtable


Arvid Nordquist: AMIGAS – Detta kaffe är väldigt mörk och starkt. Detta kaffe kanske inte serveras till allt och alla utan till någon som verkligen tycker om kaffe säger testgruppen. Kaffet är briljant. Det är stark, kryddigt och mustigt vilket passar som förmiddagskaffe eller som en rivstart på morgonen. Fantastisk gott och med en chokladbit lyfter kaffet till helt oanande höjer hälsar testgruppen

Av 10X får Arvid Nordquist: AMIGAS 10X av oss på Xperhotelsandtable


 

 

Vår testgrupp består av:  5 barn ( ålder -4-11 år ) och vuxna 7 stycken (åldrar 28-65 år) Barnen testar INTE kaffe!


unnamed-3.jpg

Om du saknar sommaren och vill låta den dröja sig kvar lite då skulle vår testpanel vilja tipsa om denna dryck från Kiviks Musteri. En härlig fruktdryck med smak av granatäpple och Honungsmelon. Drycken späder du själv med vatten precis som vanligt 1+4 så du kan själv också avgöra hur stark du vill ha drycken. Vi späde drycken enligt direktiv på förpackningen och upplevde att den blev perfekt. Smaken är den friska känslan som granatäpple har och precis när man tror att de är just äppeldryck så kommer en rund och fyllig smak av honung och man känner direkt att de är honungsmelon som ligger där med sin eftersmak. Drycken doftar högsommar och när man dricker så bubblar alla minnen till liv från sommaren. Så denna dryck var bra på många sätt och berörde många sinnen samtidigt.

Drycken påminde om sommaren enligt testpanelen och den smakade som isglass sa något barn.  Vuxna upplevde att den var fräsch  inte för söt, och barnen älskade den ”flytande” honungsmelons smaken..

Av 10X får Kiviks Musteri med denna härliga granatäpple & honungsmelon-dryck  10X av oss på Xperhotelsandtable

unnamed-2.jpgGranatäpple Honungsmelon, koncentrerad fruktdryck 20 cl.
Spädes 1+4 till 1 liter färdig dryck. Servera gärna kyld.
Produkten lanseras i dagligvaruhandeln den 11 september.
Cirkapris: 5,50 kr

Vår testgrupp består av:  5 barn ( ålder -4-11 år ) och vuxna 7 stycken (åldrar 28-65 år) 


unnamed

Xperhotelsandtable har precis testat denna Skånska Cider. Och denna cider var faktiskt något utöver det vanliga i smak. Cider är söt, men inte för söt. Den har härliga bubblor och ger en len och syrlig eftersmak. Cider tror vi passar till de flesta maträtter och ett perfekt alternativ till den som väljer alkoholfritt till middagen. Man märker att ciderns äpplen är valda med omsorg. Mogenheten på äpplen ger en tydlig smak och smaken ligger kvar länge i munnen och påminner om den söta äpplena. Något som testgruppen vill framhålla att cidern känns fräsch och blir inte för söt eller sliskig i munnen och den känns läskande och man vill bara ha mer av den. En riktigt törstsläckaren!

Av 10X får Kiviks Musteri med denna Skånska Äppelcider  9X av oss på Xperhotelsandtable

 

unnamed-1.jpg

Skånsk Äppelcider 0,5% 33 cl
En halvtorr skånsk äppelcider med låg alkoholhalt, 0,5%, men med vuxen frisk smak.
Denna cider består av Kiviks Musteris egna äppelmust som blandats med kolsyrat vatten och en gnutta av Kiviks Musteris tillika skånska äppelvin. Smakerna är förstärkta med väl utvalda naturliga aromer vars syfte är att höja de redan befintliga smakerna – inte lägga till något nytt. Grunden är redan tillräckligt bra!

Skånsk Äppelcider 0,5 % kommer från och med den 1/9 att ingå i Systembolagets alkoholfria sortiment över hela landet.
Pris: 13:90 kr. Artikelnummer 1949-03

 

Vår testgrupp består av:  5 barn ( ålder -4-11 år ) och vuxna 7 stycken (åldrar 28-65 år) 

%d bloggare gillar detta: