Tester av Bubbel

Många tycker att nyår och champagne går hand i hand, de tycker också vi.

På Xperhotelsandtable har vi försökt att titta närmare på olika champagner som utkommer och rekommenderar både nyheter och klassiker. Vi tycker absolut du borde få med denna champagnen på ditt nyårsbord i år och bjuda dina vänner på. Du känner väl till Louis Roederer? Mer information om producenten kan du läsa lite längre ned. Men först måste du bara få reda på lite om denna magiska dryck som vi varmt rekommenderar till dig.

IMG_E3110.jpg

Omdöme: Egentligen finns det inte så mycket att opponera sig emot med denna otroligt fina champagne som har allt en nyårsfest behöver. Denna dryck behöver inte lyftas av tilltugg eller maträtter. För absolut bästa behållning av drycken så njuter du den i glada vänner lag och vid varje klunk. Den är så genuin fin och har en fantastisk bra karaktär och en väl avväg balans i smaksättningen!

Drycken har massor av härliga små bubblor som pålar fint i glaset. 

Dryck har en klassiskt champagne doft, enligt oss och du finner inslag av äpple och rostade nötter och en väldigt trevlig friskhet.

Smaken är så unik och trevlig så den blir nästintill obeskrivlig

Men låt oss försöka. Till att böjar med så valde vi att avnjuta denna dryck vid exakt 8 grader. Drycken har en mycket tydlig friskhet och är balanserad i sina toner av mogna äpplen och citrus. Eftersmaken är  tydlig av sötma som övergår i en rundton och påminner om vitchoklad. Champagnen är väldigt frisk och torr vilket gör att vi tror oss känna i eftersmaken en viss karaktär av hasselnöt, men den lilla touchen av hasselnöt är bara som ett trevligt och fint avslut på drycken. Riktigt, riktigt fin dryck som säkert passar riktigt bra till skaldjuren, men som vi tror du njuter  absolut bäst, precis så som den är!

 Xperhotelsandtable tilldelar Louis Roederer Brut Premier 10X av 10 möjliga X!

IMG_E3112.jpg

PRODUCENTEN

Louis Roederer

Att Louis Roederer tillhör de allra främsta Champagneproducenterna är alla överens om. De kan också titulera sig världsmästare efter att ha utsetts till ”Sparkling Wine Producer of the Year” 2016 vid VM i bubblor, eller The Champagne & Sparkling Wine World Championships som tillställningen officiellt heter.

Det finns få viner som omges av ett så magiskt skimmer som just Cristal. Den ryske tsaren Alexander II var stormförtjust i vinet som flödade vid hans hov och begärde att det skulle levereras i buteljer av äkta kristall, därav namnet. Idag är flaskan av ofärgat glas men namnet lever kvar i den prisade efterföljaren Cristal Brut. Framgångarna på den ryska marknaden gav ett rejält uppsving år Roederer som grundades i slutet av 1700-talet men fick sitt nuvarande namn då Louis Roederer tog ledningen i företaget 1827. Roederer är idag ett av de få privatägda familjeföretagen i Champagne.

Roederers höga kvalitet baseras på de förnämliga vingårdslägen som man förfogar över. De levererar merparten av de druvor som används vid framställningen, endast 20 procent köps från andra odlare. Vinerna från de olika odlingslotterna vinifieras separat i ståltankar och små ekfat, medan de reservviner som används för att åstadkomma den perfekta blenden i den årgånglösa storsäljaren Brut Premier NV lagras på större ekfat.

Den svenske världsauktoriteten Richard Juhlin sparar inte på berömmet i sin bok ”En doft av Champagne”:

”Roederer är onekligen ett strålande champagnehus med en exceptionell portfölj av viner. Standarchampagnen är lysande, rosé och blanc de blancs erbjuder en hustypisk, aristokratisk elegans och årgångsvinet tillhör alltid de bästa. För mig är huset ett av de tre främsta i hela Champagne. Varje årgång är lysande. Köp alla Roederers årgångviner ni kommer över!”

IMG_E3111.jpg

Nyfiken på champagnen? läs mer på http://www.vingruppen.se/Wineagency/


Här kommer några trevliga bubbel som vi på Xperhotelsandtable skulle vilja rekommendera till julmaten och vid nyår som passar perfekt till olika rätter som återfinns både på julbordet som till nyår. Mer om produkterna går att läsa på www.springwine.se

Anna de Codorníu Organic Brut

Omdöme: Här möts du av ett spännande bubbel som har klara tydliga inslag av lime och päron. Vinet rundas av i en sötma som påminner som persika och har en väldigt mjuk och fin ton i eftersmaken. Vinet i sig själv är ganska torrt vilket ger den en fin karaktär när vinet har en hög fruktighet. Vinet doftar lime och fräscht med en touch av lime. Vi tror detta vinet passar bra till det kalla på julbordet och ett självklart alternativ till ostarna på nyår!IMG_E2286.jpg

Av 10X får Anna de Codorníu Organic Brut 10X av oss på Xperhotelsandtable

Bonchelli Ecologico Prosecco

Omdöme: Ta tillbaka en bit av sommaren med detta bubbel! Ett fantastiskt fruktigt vin som har klar höga smaker av äpple och päron. Doften är äpple, men luras inte av doften för smaken är så mycket mer än äpple. Ett väldigt fräscht vin som bjuder in till en fröjd för smaklökarna. Detta vin tror vi passar utmärker till de kallskurna köttet på julbordet och du njuter de med fördel till räkorna och skaldjuren på nyårsafton.IMG_E2281.jpg

Av 10X får Bonchelli Ecologico Prosecco 10X av oss på Xperhotelsandtable

 

La Marca Prosecco Blue Label

Omdöme: Här kommer ett bubbel som verkligen överraskar. Det är torrt men samtidigt väldigt fruktigt i sin karaktär med en hög ton av päron. Du får även en lång eftersmak av citrus som gärna dröjer sig kvar. Vi tror att denna dryck passar utmärkt till sallader och som drycken till dina tilltugg på nyårs afton. Detta är ett umgås bubbel!IMG_E2280.jpg

Av 10X får La Marca Prosecco Blue Label 8X av oss på Xperhotelsandtable

 

Boschendal Brut Chardonnay Pinot Noir

Omdöme: Här är en riktigt höjdare till julbordet som alternativ för dig som önskar något bubbligt till maten. Med tanke på att drycken har en hög karaktär av äpple och en underton av sötma med samtidigt ligger balanserad i sin fruktighet så är vinet lätt att tilltalas av. Denna dryck njuter du med fördel och lyfter mat som lax, kyckling, och de något fetare maten på julbordetIMG_E2285.jpg

Av 10X får Boschendal Brut Chardonnay Pinot Noir 10X av oss på Xperhotelsandtable

 

Läs mer om produkterna på http://www.springwine.se

Vår testgrupp består av:  5 barn ( ålder -4-11 år ) och vuxna 7 stycken (åldrar 28-65 år)  Barnen testar inte kaffe, alkohol eller energidyck.

xperhotelsandtable_logo.png

%d bloggare gillar detta: