Tester av mat

Det är alltid lika spännande att invänta vilket årets Senap från Apoteket kommer i för design och smak. Nu är den äntligen här och har en fantastisk smak. Vi på Xperhotelsandtable har såklart avsmakat den och såhär blir omdömet.

Apotekets / Årets Senap 2017

IMG_E3231.jpg

Omdöme: En mycket trevlig senap med klara och tydliga smaker av kryddnejlika och har en rund sötsmak som kryper över i en heta då senapens karaktär är sötstark med en ”touch” av vitlök. Vi tror att detta är en senap som är en senap som platser på alla julborden där ute. Denna senap passar lika bra att griljera skinka med som att klicka på sminksmörgåsen på julaftonskvällen. En riktigt fin senap som har höga smaker och känns genuin och ärliga på många sätt. Extra stort plus för vacker design på förpackningen. Denna keramikburk från Höganäs är verkligen en vacker prydnad för matbordet. Smaken på senapen är ärliga smak av senapen i sitt rätta element.

Xperhotelsandtable tilldelar  Apotekets / Årets Senap 2017 10X av 10 X möjliga

IMG_E3234.jpg

IMG_E3233.jpg IMG_E3232.jpg

Vår testgrupp består av:  5 barn ( ålder -4-11 år ) och vuxna 7 stycken (åldrar 28-65 år) Barnen testar INTE kaffe, energidryck eller alkohol!

Läs gärna mer om senapen på https://www.apoteket.se


Du kan alltid köra ett säkertkort på julbordet gällande senap och kanske också ett säkertkort som många känner till. Vi talar såklart om Johnnys julsenap. Xperhotelsandtable har provas dessa två julprodukterna.

Johnnys_julsenap_fkkhun2jus.pngJohnnys_senap_skansk_fkkj2ba0tw.png

Johnnys Jul Senap 

Omdöme: En riktigt fin julsenap som bjuder in smakerna av julens alla kryddor. Senapen har en stark och intensiv doft utan att på något sätt bli för intensiv. Senapen är frisk och syrliga med klara toner av lavendel och kanel. Låt senapen stå framme och lite rumsvärmen innan du bjuder av den. Den serveras med stor fördel rumstempererad.

Xperhotelsandtable tilldelar Johnnys Jul Senap 10X av 10 X möjliga

IMG_E3236.jpg

Johonnys Senap/ Skånsk Senap

Omdöme: Vi älskar dess härliga grova struktur som känns härliga då man bjuds på bitar av senapsfrön. Denna senap är frisk, syrlig och stark i en härlig kombination. Man känner i eftersmaken tydliga toner av pepparrot som förtydliga och framhäver senapsfrönas karaktär. Extra stort plus för dess krämigt och stark-”mjuk” smak och upplevelse

Xperhotelsandtable tilldelar Johnnys Senap/ Skånsk Senap 9X av 10 X möjliga

IMG_E3239.jpg

Vår testgrupp består av:  5 barn ( ålder -4-11 år ) och vuxna 7 stycken (åldrar 28-65 år) Barnen testar INTE kaffe, energidryck eller alkohol!

Läs mer om dessa två produkter på http://www.johnnys.se


Visst är de spännande när olika dagar tillägnas olika mat i världen. Vi på Xperhotelsantable uppmärksammar World Vegan Day med att njuta en riktigt veganskmåltid. Visste du föresten att  I över 30 år har Quorn försett konsumenter med produkter som ersättning till kött. Med miljön, hälsan och den goda smaken i fokus strävar Quorn efter att ständigt förbättra sitt arbete och leverera fler produkter till fler konsumenter. Quorn mäter och certifierar sin miljöpåverkan för att kunna utveckla och förbättra sina arbetsprocesser mot en ännu mer miljövänlig produktion. Redan nu släpper Quorn Färs ut 90% mindre koldioxid än nötfärs och vattenfotavtrycket för Quorn Färs är en åttondel jämfört med nötkött. Så genom att byta ut proteinet i dina vardagsrätter till Quorn kan du på ett väldigt enkelt sätt laga köttfri mat och veta att du är med och gör ett bättre val för miljön.

Xperhotelsandtable testgrupp bjuder här på härliga Quornfiléer och på ett härligt recept för inspiration….

IMG_E2470.jpg

IMG_E2479.jpg IMG_E2480.jpg

Omdöme:  Fantastisk fin Quornfilé som kryddades med salt och peppar. Denna file var mycket saftig och hade trevlig fin konsistens. Vi valde att steka den i 10 minuter på mellanvärme i rikligt med smör. Den var i sin karaktär väldigt lik kyckling och hade inte alls någon konstig smak på något sätt. Det är verkligen inge problem att köra en vegetarisk -dag med såhär bra råvaror! Stort plus för att den hade så fin konsistens och var extremet lik kycklingfilé!…. ha en trevlig ..World Vegan Day  // hälsningar Xperhotelsandtable´s  Testgrupp!

IMG_E2471.jpg

Av 10X får Quornfilé 10X av oss på Xperhotelsandtable 10X!!!

Vegansk Tex Mex Fest ( recept)

En älskad favorit i vegansk tappning – med creamed corn som pricken över i.

4 portioner

1 pkt Quorn Vegan Nuggets (280 g)

20 g tacokrydda

Olja till stekning

Creamed Corn:

1 burk majs (cirka 150 g)

2 msk vegansk cream cheese

Salt

Svartpeppar

Till servering:

Mjuka tortillabröd

Salsa

Babyspenat

Tomat

Groddar

Färsk koriander

Salladslök

Lime

Picklad rödlök

1. Hetta upp olja och tacokrydda i panna och stek nuggets enligt anvisning på förpackningen.

2. Creamed Corn: Mixa majs och cream cheese slätt. Smaka av med salt och peppar.

3. Servera nuggets i tortillabröd med tillbehör och creamed corn.

 

Quorn_2017_Vegan_Vegansk_Tex_Mex_Fest.jpg

Vår testgrupp består av:  5 barn ( ålder -4-11 år ) och vuxna 7 stycken (åldrar 28-65 år) 


xperhotelsandtable_logo.png

Hallå se hit. En otroligt efterlängtad variant på blodpudding. Tänk dig. Nu slipper du stå där och skiva blodpuddingen i perfekta skivor för nu finns den färdig skivad i perfekta skivor och färdig att gräddas i stekpannan. Självklart väljer Xperhotelsandtable att prova denna nyhet och såhär säger testgruppen

Omdöme: Förträffligt bra blodpudding. Det som var det absolut bästa med blodpuddingen var dess perfekta skivor, vilketgör den enkel att bereda i stekpannan. Alla skivor bli lika stekta och får den där knapriga goda ytan och lena och fina insidan. Blodpuddingen hade även fin konsistens och smakade väldigt gott, stort plus fick den av barnen i testgruppen som tyckte den va väldigt fina skivor. ” Varför har ingen kommit på det här förut” ställde sig Emma 7 år i testgruppen sig frågan. Stort plus för att förpackningen också är återförslutningsbar i fall man inte vill steka alla 8 skivor

IMG_E2257.jpg

IMG_E2258.jpg

IMG_E2259.jpgIMG_E2258.jpg

Av 10X får Gea´s skivade blodpudding 10X av oss på Xperhotelsandtable—Fullpott!!

Vår testgrupp består av:  5 barn ( ålder -4-11 år ) och vuxna 7 stycken (åldrar 28-65 år) 


xperhotelsandtable_logo.png

Det kanske låter konstigt att vi på Xperhotelsandtable väljer att testa barnmat. Men är det egentligen så konstigt att vi väljer att prova barnmat? Tänkt efter. Barnmat är något som vi ger våra barn, något vi ger de som vi älskar mest. Riktigt fin och bra barnmat är något som man som förälder såklart måste prova innan vi ger våra barn! Så det känns extra kul att både kunna prova och omskriva kring Sempers nyhet, nämligen Ekologisk barnmat från brittiska Organix.

Xperhotelsandtable har provat: Just Pouches –klämpåsar (100g) i fyra varianter: Just apple, pineapple & sweet potato; Just mango, pear & granola; Just oatmeal, apple, banana, raspberry & blueberry; Just apple, pineapple & coconut.

samt

Just Jars –barnmatsburkar (120g) i åtta varianter: Just apple & green beans; Just apple, cinnamon & granola; Just carrot & quinoa; Just apple, strawberry & blueberry; Just carrot, corn & butternut squash; Just corn, courgette & spinach; Just corn, apple & pineapple; Just apples

Alla produkter rekommenderas från 6 månader och uppåt!

Följande omdöme får produkterna av Xperhotelsandtable testgrupp

Omdöme: Serien av barnmat Organix hade fin konsistens och smakade på riktigt! Vad vi menar med ”på riktigt” är att det kändes att det var bra råvaror och produkterna som kändes genuina. Det känns som förälder och vuxen bra att kunna erbjuda sina barn denna produkt!

Något som vi ”vuxna” noterade var att produkten har fräsch smak och sötman var hög i produkterna vilket vi tror gillas hos barnen när de börjar smaka på mat. Barnmaten dofta också väldigt gott. Klämpåsarna med sin 100g var perfekt portion. Burkarna som var på 120g var också en bra portionsburk. Favoriten här är helt klart  apple & pineapple; Just apples som hade väldigt fin smak. Ett stort plus ges för snygg design av brukarna

IMG_E2061.jpg

IMG_E2063.jpg

IMG_E2066.jpg  IMG_2065.jpg

 

IMG_E2068.jpg IMG_2067.jpg  IMG_E2064.jpg  IMG_E2070.jpg

IMG_2072.jpg

 

Det fanns helt klart en favorit bland barnmaten hos minsta barnet  …bilden säger väl allt 😀

IMG_2077.jpg

IMG_E2079.jpg

IMG_E2087.jpg

Vår testgrupp består av:  5 barn ( ålder -4-11 år ) och vuxna 7 stycken (åldrar 28-65 år) inkl ett barn på 1 år och 9 månader.


xperhotelsandtable_logo.png

IMG_1835.jpg

Här är något för, Ja vi tror ALLA. Detta är verkligen ett toppen yoghurt från Skånemejerier. Denna yoghurt med smak av citron är en produkt ur Skånemejeriers produkter som vi på Xperhotelsandtable vill lyfta.

Omdömet blev följande:

Otroligt god yoghurt som har precis ALLT!. Den har en fin konsitens. Den har en tydlig smak av citron, utan att den blir sur. Den är läskande och den går inte att tröttna på. Denna Citron yoghurt är också något som får oss att tänka tillbaka på sommaren. Den drar igång varje sinne i kroppen med sin balanserande smak.

Barnen älskar den för den smakar sommarglass, och vi vuxna i testgruppen älskar den för den är fräsch och känns hälsosam.  Det känns som den är genomtänkt och skapad med omsorg. Stort plus för denna ekologiska yoghurt

Av 10X får Yoghurts Gammeldags Yoghurt med smak av Citron   10X av oss på Xperhotelsandtable—Fullpott!!


IMG_1836.jpg

Här är en produkt från Skånemejerier som vi skulle vilja lyfta. Denna  yoghurt med smak av skogsbär är otroligt välbalanserad och god. Vi har låtit Xperhotelsandtables testgrupp prova denna trevlig goda produkt!

Omdömet blev följande:

Kärmig, god och med en fin naturlig smak av skogsbär är denna yoghurt helt klart ett val vid frukostbordet. Smaken är väldigt tydlig och den ligger en viss syra i yoghurten vilket lyfter dess smak och ger den en extra fräschhet. Det känns extra bra att äta denna yoghurt samt bjuda barnen på när den är ekologiskt och ett bra val. Yoghurten har en en fin gammelrosa färg och mättar bra.

Av 10X får Gammeldags Yoghurts skogsbär  8X av oss på Xperhotelsandtable

Vår testgrupp består av:  5 barn ( ålder -4-11 år ) och vuxna 7 stycken (åldrar 28-65 år) 


xperhotelsandtable_logo.png

unnamed-2.jpg

Njuta något gott till frukost eller mellis eller varför inte innan träning. Xperhoteslandtable har testat denna nyhet från Skåne Mejerier. En Yoghurts kvarg med smak av Hallon och Goji. En produkt som är på 500g så de räcker till lätt!, några portioner och en produkt som är även laktosfri med en hög härliga proteinhalt…och det bästa av allt. Utan tillsatt socker!

unnamed.jpg unnamed-1.jpg

Vår testgrupp har provat denna yoghurts-kvart och omdömet blev följande:

En fantastisk god yoghurt med hög syra från hallonen ger den en fräschhet. Produkten är len i konsistensen och den mättar verkligen. ”Det känns extra bra att äta produkten när man vet att den är fylld med protein så samvete blir lite ”renare” att ge denna till barnen som mellanmål,” säger Sofia i gruppen

Smaken av hallon och gojibär är kraftfull vilket är positivt. En sak som vi vill lyfta är att det finns ingen ”strävhet” kvar i munnen anser vi som det ibland brukar finnas då produkter består av mycket kvarg…stort plus!!

Av 10X får Yoghurts kvarg med smak av Hallon och Goji  9X av oss på Xperhotelsandtable

Vår testgrupp består av:  5 barn ( ålder -4-11 år ) och vuxna 7 stycken (åldrar 28-65 år) 


xperhotelsandtable_logo.png

unnamed-9.jpg

Visst är det mysigt att duka fram den där ostbrickan på fredagskvällen och duka upp med några trevliga ostar, något gott att dricka och fina kex? Eller varför inte öppna upp en påse med kex mitt i veckan framför tv och njuta lite, vardagslyx!

Xperhotelsandtable har fått testat en nyhet i ”kexvärlden” och tittat närmare på Utvalda Snackers som är en helt ny sort från Göteborgs Kex.

Kexen är något tunnare än vad man kanske är bekant med, men tunnheten på kexen är bara positivt!  Kexen har en sprödhet som är fantastisk. Kexen smälter i munnen!

Nu kommer kexen i två smakalternativ, Gräddfil & Gräslök samt Salt.

unnamed-8.jpg unnamed-5.jpg

Vår testgrupp har provat kexen och omdömet blev följande:

Utvalda Snackers: Gräddfil & Gräslök, Ett otroligt gott kex som smälter i munnen och som har en fin balans i smaken. Man känner verkligen tydliga smaken av Gräddfilen som är väldigt rund och fin i smaken. Gräslöken ger en härligt tydlig smak vilket gör att kexet blir friskt och väldigt fräscht. Ett stort plus för sprödhet och tydliga gräslöken som kommer fram bra i detta kex!

Av 10X får Utvalda Snackers: Gräddfil & Gräslök:  9X av oss på Xperhotelsandtable


 

unnamed-10.jpg

Utvalda Snackers: Salt, Väldigt gott kex att bara äta som det är. Det är spröda och man kan inte få nog av dem. Dessa passar utmärkt till någon starkare ost eller varför inte som tilltugg. Kexet är väldigt fint i sin struktur och tydliga saltflingor både syns och känns i munnen. Även detta kex har en fin sprödhet som känns i varje tugga..Stort plus för saltet och smaken på kexet!

Av 10X Får Utvalda Snackers: Salt,  9X av oss på Xperhotelsandtable

unnamed-6.jpg

Vår testgrupp består av:  5 barn ( ålder -4-11 år ) och vuxna 7 stycken (åldrar 28-65 år) 


xperhotelsandtable_logo.png

unnamed-3.jpgVi har testat nyheten från  Wasa närmare bestämt: Wasa Spelt & Chia. Brödet är bakat med Ancient grains som har använts i bakning i tusentals år och karaktäriseras av framstående smaker och texturer. Smaken på detta knäckebröd och väldigt gott tycker vår smakpanel. Brödet är len i sin karaktär och faller sönder fint i munnen. Smaken är nötig och och klara toner av rostat känner man. Brödet tycker vår testpanel är lite sötare, kanske kan det vara från Chiafröna som lyfter upp den smaksessionen? De yngre barnen i  smakpanelen tycker att detta knäckebröd är mycket bättre än de ”vanliga” för detta smakar lite mer,  och de äldre i panelen är mest förvånade över karaktären på brödet och att det hårdabrödet inte är ”vasst” trots dess krispighet, eller för hårt så många i panelen tycker att hårtbröd ibland kan vara. Ett stort plus ger också panelen förpackningen som är snygg samt återförslutningsbar.

Av 10X får Wasa Spelt & Chia   8X av oss på Xperhotelsandtable

Wasa Spelt & Chia finns på välsorterade livsmedelsbutiker från vecka 37.

unnamed-1.jpg

Vår testgrupp består av:  5 barn ( ålder -4-11 år ) och vuxna 7 stycken (åldrar 28-65 år) 


xperhotelsandtable_logo.png

%d bloggare gillar detta: