Skäggvård

Om grommig.se: Grooming AB grundades 2004 när marknaden för manliga skönhetsprodukter började ta fart, med målsättningen att skapa ett brett och unikt produktutbud för män inom hudvård, rakning, hårvård & styling samt parfymer för män. Och erbjuda expertkompetens och rådgivning. Till Grooming AB hör även Beardshop.se, en webbshop dedikerad till skäggvård, mustasch och rakning. Den grundades 2014. Ända sedan starten har Grooming aktivt jobbat för att lyfta fram manlig hudvård och har gett expertråd i ett flertal tidningar. Under 2010-11 gav Grooming ut Grooming Magazine, en kundtidning inriktad på groomingprodukter för män. Numera hittar du tips & råd på www.groomingmagazine.se.

Xperhotelsandtable har provat några utvalde produkter från grooming.se och beardshop.se

Om produkten: The Bearded Chap Original Beard Oil (30 ml)
Exklusiv skäggolja med en blandning av 11 essentiella oljor, som alla har specifika egenskaper för att återfukta skägget och skäggbotten, minska klåda och irritation i skäggbotten och mjukgöra skägget. Formulan absorberas snabbt utan att lämna en kladdig känsla. Den ger skägget en hälsosam lyster. Doft: Maskulin mix av bland annat sandelträ, cederträ, lime och svartpeppar.

Om produkten: The Bearded Chap Original Beard Wash (375 ml)
En rengöring för skägg, ansikte och kropp, i en rejält tilltagen förpacking. Den rengör effektivt från smuts, fett och döda hudceller, utan att torka ut huden eller skägget. En mix av essentiella oljor har en rengörande och återfuktande effekt. pH-balanserad för att inte rubba hudens naturliga oljor. Fri från sulfater, silikoner och parabener.
Välj mellan tre dofter:
Brawny – australiensiskt sandelträ, citrongräs och cederträ från Himalaya
Rugged – spearmint, muskot och australiensiskt sandelträ
Staunch – myrten, citron, ironbark och australiensiskt sandelträ

Produkten The Bearded Chap Original Beard Wash rekommenderas av Xperhotelsandtable för att denna produkt rengjorde skägget på djupet och lämnade en otroligt fint känsla av renhet och fräschhet i ansiktet. Skägget kändes vårdat och var lätt att klippa och forma efter användningen. Produkten återfuktar även huden ”under skägget” på en behagligt sätt och lämnade inte en torr hy efter sig. Produkten var extremet väldoftande och balanserad i sin doft. Stort plus också för att den levererans i snygg förpackning / Lars, Xperhoteslandtables testgrupp

Produkten The Bearded Chap Original Beard Oil rekommenderas av Xperhotelsandtable för att denna produkt var fantastisk. Skägget fick en härliga snygg glans och hade också en effekt att lugna huden i skägget och mjukgöra. Oljan hade också en fräsch doft och lämnade inte något kladdigt eller fetkänsla i skägget. Produkten är dryg, vilket gjorde att man behövde applicera ytterligt lite för att få en riktigt fin effekt. / Lars, Xperhoteslandtables testgrupp

 

IMG_E2237.jpg

IMG_E2240.jpg


Om produkten: The Bearded Man Company 24 Pieces Sampler Kit – Wooden- Box innehåller prover på alla skäggoljor från The Bearded Man Company förpackade i en snygg trälåda. 2 ml flaskor som kan bytas ut när de tar slut. The Bearded Man Company Beard Oil är en 100% naturlig skäggolja som ger fukt och näring till både skägg och skäggbotten, minimerar klåda och har en mjukgörande effekt på skägget

24 dofter:
Bay Rum, Bergamot, Black Coffee, Cedarwood, DriftwoodFresh Cut GrassIrish MossLavender LeatherMahoganyNag ChampaOak BarrelOakmossRacedayRain ForrestRioRosemarySandalwoodSicilian LemonSpanish OrangeSteelTobaccoUnscentedWalk in The Woods

Produkten The Bearded Man Company 24 Pieces Sampler Kit – Wooden rekommenderas av Xperhotelsandtable för Denna produkt var inte bara fantastisk att se på. Det var som att öppna en chokladask fylld av spännande trevligheter för oss män. Otroligt fina dofter som hade en trevlig konsistens och fint trängde in i hyn och lämnade fantastiska dofter efter sig. Detta är verkligen en box som alla män bordet ha! Det fina med boxen är att det finns 24 olika dofter så alla män, tror vi, hittar sin egen doft och får en favorit bland dessa. Detta kit är verkligen något som man ska satsa på till den medvetna mannen, men även för mannen som kanske inte ens tänkt på sitt skägg! Men vi lovar denna låda engagerar och man kan inte annat än att börja använda dessa härliga dofter och intressera sig för sitt skägg efter att man öppnat och dofta i denna låda  ( se vilka som blev våra favoriter, se bild nedan ) / Lars och Thomas Xperhoteslandtables testgrupp

IMG_E2232.jpg

IMG_E2232.jpgIMG_E2239.jpgIMG_E2234.jpg


Om produkten:  Mondial Shaving Set  ett presentkit med klassisk rakning i tre delar: rakborste och ställ samt en rakkräm i burk. Förpackad i en snygg presentkartong.

Mondial Basic Shaving Brush Grey Badger är en rakborste av pure badger kvalitet. En billigare rakborste som är maskintillverkad. Hårstråna är lite grövre än andra modeller, vilket gör att det inte krävs lika mycket strån för att fylla en borste. Pure badger är lite styvare än annat hår från grävlingen, vilket ger en masserande effekt på huden. Till skillnad från svinborst är det lite mer flexibelt. Binder inte lika mycket fukt som dyrare kvaliteter, och passar därför bättre till rakkrämer än kompakta raktvålar. Färgen på borsten varierar från brungrått till svart, och har inte lika tydligt mörkt band. Passar alla normala hudtyper. Handtag i svart akryl med logotryck. Borststorlek Medium. Mondial Drip Stand, Black är ett rakborstställ i tålig akryl. Håller din rakborste i god kontidion genom att torka den upp och ner.

Om produkten: Mondial Classic Luxury Shaving Cream Bowl (150 ml)
En traditionell rakkräm i ”solid texture”, vilket innebär att det är en mjukare raktvål. Framtagen för att användas med rakborste. Den ger ett kompakt och krämigt raklödder, som ger en bra glidyta och skyddar huden mot irritation under rakningen. Innehåller utvalda naturliga ingredienser, tillsammans med essentiella oljor som har en närande och återfuktande effekt. Smakfullt doftsatta med aromaterapi. Levereras i en plastburk med hög kant för att du ska kunna använda rakborsten direkt i burken.
Doft: Sandalo – klassisk sandelträ

Produkten Mondial Shaving  Set & Mondial Classic Luxury Shaving Cream Bowl rekommenderas av Xperhotelsandtable för detta var verkligen spännande att testa. Vi imponeras av att produkten återfuktar huden väl och att borsten var i en riktigt fin kvalité och den löddrade fint! Ytterligare en fin egenskap hos denna produkt som vi anser är att borsten var något hårdare än andra produkter vi testat, vilket är stort plus. Man kunde arbeta löddret djup ner i skägget, och det tyckte vi var riktigt positivt och bra med borsten  Presentasken var superfin i sin design/ Lars och Thomas Xperhoteslandtables testgrupp

IMG_E2238.jpg

IMG_E2241.jpg


Om produkten: Raedical Mustache Wax IP66 är ett vattenfast mustaschvax med extra hård stadga och står emot bra mot väder och vind, eller allehanda drycker som kan tänkas komma i kontakt med muschen. Innehåller 100% naturliga ingredienser. Inklusive Urban XXXX Comb Multi-tool som är ett multiverktyg i rostfritt stål med mustaschkam, kapsylöppnare och en 10 mm sexkantsnyckel.
OBS! Vaxet kan innehålla spår av nötolja. Plastbehållare med skruvstift (typ Lypsyl) med ytterförpackning av valnöt.
Multiverktyg i rostfritt stål.

Samt

Om produkten: Raedical Beard Oil Hack är en fruktig och träig skäggolja med enbart naturliga och högkvalitativa oljor från jojoba, argan, sötmandel, hasselnöt, ricin och hampaolja. 100% naturlig.

Produkten Raedical Mustache Wax IP66 & Raedical Beard Oil Hack rekommenderas av Xperhotelsandtable för Detta är två riktigt roliga och trevliga produkter som kommer uppskattas av mannen. Om vi börjar med Raedical Mustache Wax IP66 så är detta 3 roliga produkter i en fin presentförpackning, vilket är kul bara de i sig själv. Denna lilla förpackning fungerar alltid att ha med sig på resan. Det lilla stiftet IPP66 funderar bra att ”snabb-styla” skägget med och den medföljande kammen fungerar ju faktiskt att ha på nyckelknippan. Bara att fälla ned bakspegeln i bilen kamma igenom skägget och ..redo!

Raedical Beard Oil Hack var en fin uppfräschande skäggolja som hade en fantastisk doft av citrongräs och lätt ceder. Detta uppfriskade härlig skägget och rekommenderas verkligen för dig som är lite torrare i skägget och som en extra puff mitt på dagen. Alltså två roliga ”ha med sig ” produkter av högkvalité och som vårdar intensivt och bra! / Thomas Xperhoteslandtables testgrupp

IMG_E2236.jpg IMG_E2235.jpg

Läs mer om produkterna på  www.grooming.se eller https://www.beardshop.se

Vår testgrupp består av:  5 barn ( ålder -4-11 år ) och vuxna 7 stycken (åldrar 28-65 år) Barnen testar inte alkohol, kaffe eller energidryck.

 


Om produkterna : Benjamin Barber Pre Shave Oil Fresh Mint & Juniper & Benjamin Barber After-shave Gel Black Oak. Båda produkterna kommer från GENTS.se Gents.se har det största sortimentet inom manlig livsstil. Allt du behöver inom rakning, skägg, mustasch och hudvård.

Benjamin Barber Pre Shave Oil Fresh Mint & Juniper

Produkten rekommenderas av Xperhotelsandtable för att  detta är en fantastisk olja som verkligen lovade precis allt som man kunde läsa sig till. Produkten används med fördel direkt på huden förre rakningen. Vår testperson i testgruppen Thomas, applicerade olja innan rakning. Sedan följdes det av vanlig ”procedur” med lödder och hyvel. Oljan fungerade som ett skydd mot huden vid rakningen. Detta medförde att huden inte alls var röd eller irriterad efter rakningen. Denna olja har en fräsch doft av lite mörkt träd och mynta. Denna doft är verkligen manlig. Oljan hade även en kylande effekt och huden var len och frisk efter man rakat klart. Mycket bra produkt som gör rakning till ett nöje!

IMG_1940.jpg

Benjamin Barber After-shave Gel Black Oak

Produkten rekommenderas av Xperhotelsandtable för att detta gör rakningen komplett!. Produkten har en kylande effekt och lugnar nyrakad hud. Den lämnar ingen klibbighet på huden utan absorberas snabbt. Doften är heeeeelt fantastisk. Med en touch av ek och ceder och med friskheten av lite lite mint så är doften mycket väldoftande och behaglig. Doften sitter också kvar !!

IMG_1939.jpg

Produkterna kommer från http://www.gents.se

Vår testgrupp består av:  5 barn ( ålder -4-11 år ) och vuxna 7 stycken (åldrar 28-65 år) Barnen testar inte alkohol, kaffe eller energidryck.


 

%d bloggare gillar detta: