Rekommendationer till nyårsfesten

Välkommen att inspireras av lite produkter och tips som vi plockat fram som vi tycker du borde titta närmare på. Vem vet, kanske är någon av dessa produkter eller tips så bra tips att du direkt känner dig inspirerad att plocka hem eller införskaffa  till just din nyårsfest i år. Trevlig 2018 önskar vi…

 

 


Här kommer tre trevliga viner från Vingruppen och The Wineagency. Dessa viner passar utmärkt mingelfesten eller middagen med nära och kära. Titta lite närmare på våra omdömen och hoppas just du hittar något intresse i något av dessa viner. Både jul och nyår vankas och kanske något av dessa viner blir ett alternativ till ditt jul eller nyårsbord.

Om The Wineagency: The Wineagency är en ung vinimportör på den svenska marknaden, men vi som arbetar i företaget är inga duvungar. Vår samlade kunskap om den svenska vinbranschen gör oss till ett erfaret team inom alla områden på varans väg från producent till kund. Företagets säljstyrka bearbetar entusiastiskt och framgångsrikt de bästa restaurangerna i Sverige och våra produktutvecklare, logistiker och administration ser till att våra viner finns på rätt plats i rätt tid till rätt pris!

Vi har ett mycket nära samarbete med de vinproducenter vi representerar och de flesta av våra viner återfinns i Systembolagets sortiment, tillgängligt för landets vinkonsumenter. Att arbeta med vin är en livsstil, oavsett om man är producent eller importör som vi.  Man måste brinna för vinet, älska diskussionen om vinets ständiga utveckling och aldrig tröttna i sin strävan att leta nya viner som kan överträffa våra kunders förväntningar. källa text: http://www.vingruppen.se/wineagency/

Valle Reale

IMG_E3219.jpg

Omdöme: Ett fantastiskt fint vin med hög fruktighet och med en fin syra. Du finner smaker och inslag av salvia och korint som också är mycket tydliga inslag i detta vin. I eftersmaken som är något rundare trots vinet mycket kryddia karaktär så återfinns choklad som övergår i lätt vaniljton. Du kan även beröras av en sötma från körsbär. Vinet avnjuts med fördel till kötträtter. Vi skulle vilja tipsa att prova detta kryddiga vin till  kött, exempelvis lamm. Vi valde att temperera vinet till 17.5 grad vilket vi anser tog fram det absolut bästa ur vinets smakkomposition.

Xperhotelsandtable tilldelar Valle Reale 9x av 10X möjliga

IMG_E3220.jpg

IMG_E3221.jpg

Vår testgrupp består av:  5 barn ( ålder -4-11 år ) och vuxna 7 stycken (åldrar 28-65 år) Barnen testar INTE kaffe, energidryck eller alkohol!

Lupi Reali

IMG_E3215.jpg

Omdöme: Här kommer ett vin som har fantastiska egenskaper i sin karaktär som präglas av solmogna päron friskheten från lime. Vinet bjuder inte intill sötma utan präglas av dess friskhet och syra som vi tror lyfter rätter som fisk och skaldjur i all dess form. Vi valde att temperera vinet till exakt 10 grader. Vi anser att smakerna vid denna temperatur blommar ut ordentligt och ger vinet i sitt rätta jag. Vi vill verkligen påpeka att vinet bör absolut inte, enligt oss serveras under 9 grader då smakerna i vinet karaktär lyfter strax över 10 grader.

Xperhotelsandtable tilldelar Lupi Reali 9x av 10X möjliga

IMG_E3213.jpg

IMG_E3214.jpg

Vår testgrupp består av:  5 barn ( ålder -4-11 år ) och vuxna 7 stycken (åldrar 28-65 år) Barnen testar INTE kaffe, energidryck eller alkohol!

Ca Montini Prosecco

IMG_E3216.jpg

Omdöme: Ett mycket fint och trevligt vin som har en något sötare ton. Du bjuds på en balans mellan citrusfrukter syra mot tonerna av mogna varma äpplen och apelsinblom. Eftersmaken är välbalanserad och lägger sig i en rund karaktär med en viss syra och mycket fruktighet trots att vinet upplevs som ganska torrt speciellt i dess eftersmak som avslut. Vi valde att temperera denna dryck till 8.5 grader och tycker absolut att vinet kom till sin fulla rätt vid den temperaturen. Vi tror att du med fördel avnjuter detta vinet till lite lättare rätter och små tilltugg. Du kan med fördel bjuda detta vin för att lyfta karaktären av exempelvis vitfisk och syrliga grönsaker! Ett perfekt fördrinks vin.

Xperhotelsandtable tilldelar Ca Montini Prosecco 10x av 10X möjliga

IMG_E3218.jpg

Vår testgrupp består av:  5 barn ( ålder -4-11 år ) och vuxna 7 stycken (åldrar 28-65 år) Barnen testar INTE kaffe, energidryck eller alkohol!

Läs mer och hitta fler trevliga viner hos http://www.vingruppen.se/wineagency/


Här kommer två spännande viner som vi varmt vill rekommendera till nyårshelgen som är trevliga och mycket värd sin slant.

Om:The Wine Company Selection, Levererar exklusiva viner från alla världens ledande vinområden – helt legalt – från Hamburg direkt hem till dig. The Wine Company ger dig möjlighet att enkelt och bekvämt köpa utsökta viner och vi tar hand om betalning av alkoholskatten för din räkning. Njut av ädla viner ur vårt sortiment och dra fördel av den erfarenhet och kunskap vi har.

The Wine Company tillhör The Hawesko Group, den största och mest ansedda vinhandelsgruppen i Europa.

The Wine Company Selection

IMG_E3225.jpg

Omdöme: Ett toppenvin med fina toner och balanserat i alla led. Här bjuds du på ett vin med mycket karaktär. Vi tror du avnjuter vinet bäst en temperatur av cirka 18 grader. Vi tror även att du avnjuter vinet absolut bäst till lite mustigare maträtter gärna med inslag av kött. Vinet har än härliga fruktigkänsla och friskhet. Eftersmaken skvallrar om lättare körsbärston med inslag viss syrlighet. Du kommer att uppleva detta vin mycket fruktigt med med en mjukhet som i eftersmaken tonar ut i en viss ”torr” karaktär.

Xperhotelsandtable tilldelar The Wine Company Selection 10X av 10X möjliga

IMG_E3224.jpg

Vår testgrupp består av:  5 barn ( ålder -4-11 år ) och vuxna 7 stycken (åldrar 28-65 år) Barnen testar INTE kaffe, energidryck eller alkohol!

Marqués de Sandoval Cava 

IMG_E3228.jpg

Omdöme: Mycket elegant och trevlig Cava där du avnjuter ett frisk och härligt bubbel med tydliga smaker av citrus och och sötma från solmogna äpplen. Vi tror absolut detta kan vara en favorit på nyårsafton eller varför inte på en lite finare bjudning. Detta vin lyfter med fördel skaldjur och lite lättare lättare tilltugg vid nyårsfesten utan problem. Vi tror att du kommer njuta detta vin bäst vid förslagsvis 10 grader

IMG_E3226.jpg

Xperhotelsandtable tilldelar Marqués de Sandoval Cava 10X av 10X möjliga

Vår testgrupp består av:  5 barn ( ålder -4-11 år ) och vuxna 7 stycken (åldrar 28-65 år) Barnen testar INTE kaffe, energidryck eller alkohol!

Läs mer om alla härliga viner och låt dig inspireras https://www.the-wine-company.se


Här kommer några förslag till dig som vill ha den där perfekta nyårsfrisyren som håller precis hela kvällen och natten trots dans, festande och många skålar!

IMG_E3194.jpg

 

Omdöme: Denna produkt är precis de man önskar för att få ett naturligt och snyggt lyft på frisyrer som kräver det lilla extra och bra stadga. Vi valde att applicera produkten längst ned på strået vid hårrötterna. Man märkte direkt hur formulan arbetade som ett hölje runt strået och hjälpte strået att få extra stadga. Det var enkelt att forma frisyren och håret ovan där man placerat formulan. Håret blev lätt arbetat. Fantastisk produkt som verkligen kommer hjälpa att hålla frisyren hela nyåret och början på det nya året. Vi valde även att spray ett lätt lager spray av  Original Queenie i håret innan vi började arbeta med håret. Sparyen Original Queenie har en fantastisk egenskap att ge håret möjlighet att bli lättarbetat och lätt att forma. Spelar ingen roll hur många gånger du kammar igenom håret formulan är kvar och vårdar strået och hjälper till att forma frisyren. Denna spray är ett MÅSTE att ha innan man börjar arbeta sin frisyr. Den är verkligen toppen bra att starta ”skapandet” med. Den avger heller inget kladd vilket produkten ska ha ett stort plus för. Dessa två produkter vill vi verkligen rekommendera som en början för att skapa den fantastiska frisyren till nyåret. Och hörrni..produkterna har en heeeelt fantastisk doft som doftar friskt och passar såväl man som kvinna!

IMG_E3193.jpg

Xperhotelsandtable tilldelar dessa två produkter 10X av 10X möjliga

Inspirationsbilder

girl-2359121_960_720.jpg

demonstration-425278_960_720.jpg

 

Läs mer om produkterna från ww.original-mineral.se


Puff Me

IMG_E3198.jpg

Omdöme: Detta är en rolig och mycket trevlig produkt. Du får via den lilla pumpen en perfekt mäng av pulvret som du masserar in i håret så nära hårbotten som möjligt alternativ om du vill sprida över håret. Du får direkt effekt av produkten genom att massera in produkten över hårstrået. Håret går fint att forma och volymen är fantastisk som går att arbeta upp med denna produkt. Produkten går att använda både i torrt och vått hår. Vi provade produkten i båda alternativ och känner att den absolut gav bästa resultatet i torrt hår. Vi tror att du med stor fördel ska ha denna produkten med dig i väskan och plocka fram när du snabbt ska fixa i ordning dig för lunchen, after-worken eller bara behöver de där extra piffat lite snabbt. Riktigt kul och spännande produkt som ger ett snabb resultat med bra hållbarhet! Passar de lite kortare håret och ger mycket attityd till frisyren

IMG_E3197.jpg

IMG_E3195.jpg

Läs mer om massor av spännande produkter på https://designmehair.com

Xperhotelsandtable tilldelar Puff Me 10X av 10X möjliga

Inspirationsbild

model-937681_960_720.jpg


 

IMG_E3199.jpg

IMG_E3201.jpg

IMG_E3202.jpg

Cassius Styling Clay

Omdöme:  Till att börja med bara måste man säga att detta vax har en helt fantastisk doft!. Vaxen är lätt att applicera från burken till fingertopparna. Produkten är dryg och du behöver alltså inte mycket för att arbeta in i håret och forma. Vi upplever att produkt ger håret väldigt bra stadga och går lätt att forma. Den håller vad den lovar och blir inte heller för kladdig eller påverkar håret i fel riktning. Denna produkt är ett perfekt ” all round” vax som ändå ger alltid en lyxig finish!

Inspirationsbild:

model-2436214_960_720.jpg

Xperhotelsandtable tilldelar Cassius Styling Clay 10X av 10X möjliga

Crop Stutters Construction Cream

Omdöme: Helt underbart krämig känsla på produkten som med stor fördel applicerad i det torra håret. Denna kräm arbetar upp frisyren och ger stadga och låter den samtidigt ge utrymme för att håret själv får blomma ut och ger rörelse i frisyren. Produkt gör de alltså möjligt att behålla formen till din frisyr men samtidigt behåller håret sin rörlighet. Vi testade produkten på axellångt hår och på man med backslick. Fantastiskt resultat. Riktigt bra alternativ för dig som vill hålla håret på plats samtidigt som du önskar stöd och hållbar frisyr

Inspirationsbild:model-2911363_960_720.jpg

Xperhotelsandtable tilldelar Crop Stutters Construction Cream 9X av 10X möjliga

Casual ActMoulding Paste

Omdöme: Härlig känsla på pasten. Denna produkt tar verkligen fram varje linje i din frisyr. Vi provar den i handdukstorka hår och den ger håret en följsam känsla. Det går lätt att arbeta fram frisyren. Denna produkt gör verkligen att man kan ta fram strukturer i exempelvis linjer i håret som du vill framhäva eller lokar du vill få en extra ”touch” på. Produkten tycker vi med fördel används innan Cassius Styling Clay som en produkt som du kan ge ditt håret ett fint uttryck med.

Inspirationsbild:

stylish-boy-2970936_960_720.jpg

Xperhotelsandtable tilldelar Casual Act Moulding Paste 10X av 10X möjliga

Box O´Bollox

Omdöme: Här har du en paste som passar dig som verkligen vill ha kontroll på varje strå och vill hålla frisyren på plats och är noga med att de förbli så som du tänkt. Denna pasta den ger stadga och struktur och är verkligen en kompis för hela kvällen! Vi tycker att denna pasta var trevlig att arbeta med då håret blev mycket lättarbetat efter vi applicerat den i torrt hår. Den fungerar även i handdukstorkat hår. Men vi valde torrthår för att se texturen i håret. Denna pasta funkar i både kortare och längre hår och ger en otroligt fin stadga!

vaxhåret.png

Xperhotelsandtable tilldelar Box O´Bollox 10X av 10X möjliga


unnamed.jpg

Tips om du vill briljera på nyårsfesten! Att öppna champagne med en sabel gör dig definitivt till stjärnan på nyårsfesten. Gå en kurs och lär dig sabrera som ett proffs.Att sabrera betyder traditionellt sett att man öppnar en champagneflaska med en sabel. Faktum är att verbet sabrera faktiskt kommer från det franska ordet sabre som betyder just sabel.

Den övre delen av flaskans hals slås alltså av med hjälp av en sabel eller något annat föremål. Nuförtiden sabreras det dock med alltifrån vinglas och köksknivar till skor och mobiltelefoner.

– Det kan vara både farligt och svårt men alla kan lära sig att sabrera, tricket är att träffa rätt punkt på flaskans hals, säger Camilla Forslund, sommelier på The Winery Hotel, som tillsammans med sin kollega Lisa Ehrlich håller en sabreringskurs med efterföljande champagneprovning dagen före nyårsafton.

– Vi får otroligt mycket frågor kring sabrering inför nyår. Många tycker att det är spännande och läskigt på samma gång. Därför bestämde vi oss för att döda alla myter och lära ut alla våra trick under en kväll.

Camilla Forslund berättar att ett vanligt nybörjarfel är att ta i från tårna när man sabrerar.

– För att lyckas är det tekniken som är avgörande, att träffa rätt, inte att träffa hårt, säger hon.

Så här gör du – fyra enkla steg

1. Ta av folien runt flaskans hals

Det är viktigt att sabreringsföremålet kan glida friktionsfritt över flaskhalsen.

2. Ta av metallkorgen

Tänk på att hålla en tumme på korken när du tar av metallkorgen så att trycket i flaskan inte gör så att den okontrollerat flyger iväg.

3. Håll flaskan stadigt och placera sabreringsföremålet

Håll flaskan stadigt underifrån och placera sabreringsföremålet mot flaskans mitt och se till att det ligger rakt mot flaskan. Du ska träffa kanten vid flaskans topp.

4. Rörelsen ska vara bestämd men inte hård

Dra sabreringsföremålet bestämt längs flaskhalsen utan att ta i. Tänk förbi flaskans hals och dra igenom hela rörelsen utan att stanna förrän föremålet kommit över på andra sidan.

Gå en sabreringskurs lagom till nyår Vill du lära dig mer om champagne och sabrering? Gå en kurs i tekniken bakom en lyckad sabrering efterföljt av en provning av bubbel med fokus på champagne.  När 30 december 2017 Tid 16.00 Var The Winery Hotel, Rosenborgsgatan 20, Solna Pris 750 kronor


 

 

När julstämningen är total och nyåret behöver ytterligare höjningar efter tolvslaget

Xperhotelsandtable har fått den fantastiska förmånen att avsmaka Skånska Spritfabrikens Sten Mattsons Äppelglögg och såhär blev vår testgrupps omdöme till drycken:

IMG_E3166.jpg

Omdöme: Detta är verkligen ett genuint hantverk med alla kryss i kryssade! Denna Äppelglögg har fina klara och rena toner från julens alla kryddor. Här bjuds du på en genomgående kanelton som har högsmak av mogna varma äpplen. Eftersmaken är rund och mjuk och här återfinns kardemumma som tonas ned av kanel och mjukas upp med en fin och tydlig vanilj. Drycken har genomgående friskhet och är verkligen en glögg som bör provas. Denna är så trevlig i sin karaktär att vi tror att den passar faktiskt året runt och kommer uppskattas!. Men såklart, man avnjuter den med fördel vid juletid. Men varför inte prova några droppar vid midsommar, den är verkligen fantastisk

IMG_E3167.jpg

IMG_E3168.jpg

6116927.jpg

Xperhotelsandtable tilldelar Äppelglögg 10X av 10 möjliga X!

Nyfiken på fler härliga drycker? Ta en titt på http://spritfabriken.com

Vår testgrupp består av:  5 barn ( ålder -4-11 år ) och vuxna 7 stycken (åldrar 28-65 år) Barnen testar INTE kaffe, energidryck eller alkohol!


Martell VS Single Distillery

Från och med den första december hittas nya Martell VS Single Distillery på Systembolaget – en elegant cognac. Nyheten kommer i en flaska med ny design, inspirerad av destilleriets 300-åriga historia.

Kvalitet över kvantitet är ledorden i Martells dubbeldestillering, som separerar samtliga sediment från de exklusiva vinerna som används. Varje flaska av Martell VS Single Distillery innehåller utvalda eaux-de-vie-sorter som hämtats från ett och samma destilleri – därav namnet Single Distillery.

Genom att knyta till sig noggrant utvalda destillerier i cognac-regionen och hämta hela grunden från samma destilleri kan Martell skapa en rikare och mer uttrycksfull cognac där smakerna gifter sig särskilt väl. I tillägg är Maison Martell det äldsta av de stora cognacshusen, grundat 1715 av Jean Martell. Det har präglats av en framåtanda sedan start och stått bakom produkter som satt ny standard i branschen.

Martell VS Single Distillery kommer i en modern flaska vars design är baserad på formen montre, en klassisk provflaska i Cognac-regionen. Detta har kombinerats med designinspiration från Martell Cordon Bleu, den mest omtyckta och exklusiva produkten i Martells sortiment.

Det är verkligen superkul att vi på Xperhotelsandtable har fått möjlighet att prova några droppar av denna dryck och sprida ordet om en fantastisk fin Cognac. Vi tror att du kommer tyckta denna dryck passar lika bra på julbordet till desserten som till den sena nyårskvällens sista timmar.

IMG_E3161.jpg

Omdöme: Denna dryck placerar sig i alla sammanhang. Den är exklusiv i sin karaktär och har en mycket tydlig ton av plommon och en fin rund sötma. Du kommer i eftersmaken känna en viss citruston vilket ger denna cognac en fräschhet och fint avslut. Vi lägger även märke till att cognacen har en genomgående sötma.  Sötman trot vi oss känna komma från lite sötare bär som präglar drycken genomgående. Vi lyfter på hatten för denna dryck då den genomgående är av högklass och med mycket fina toner och välbalanserad i alla sikt. Vi tycker att denna dryck ska avnjutas precis som den är för den är så fin och har sån bra karaktär så det behövs inget annat en just en stund av drycken och dig bara. De räcker….:)

IMG_E3159.jpg

IMG_E3160.jpg

 Xperhotelsandtable tilldelar Martell VS Single Distillery10X av 10 möjliga X!

Vår testgrupp består av:  5 barn ( ålder -4-11 år ) och vuxna 7 stycken (åldrar 28-65 år) Barnen testar INTE kaffe, energidryck eller alkohol!


Glenburgie

När grundaren George Ballantine 1827 grundade Ballantine’s whisky shop var differentiering och orubbliga visioner centrala för att på den tiden bedriva en modern verksamhet som skulle komma att fånga whiskydrickarens uppmärksamhet. Denna strategi lever kvar än idag och för första gången sedan starten för 190 år sedan lanseras nu tre unika singlemalter som alla är från de mest signifikanta destillerierna som utgör Ballantine’s blend: Glenburgie, Miltonduff och Glantauchers. Den mest populära av dem, Glenburgie, tar nu plats i Systembolagets ordinarie sortiment.

En otroligt trevlig stund med många glada och överraskade miner fick testgruppen hos Xperhotelsandtable när de avsmakade denna dryck. Och såhär blev deras ord om drycken.

IMG_E3164.jpg

Omdöme: För alla som älskar drycken whisky är denna helt fantastisk och bör upplevas i sitt rätt element. En stund ren njutning. Den här drycken har mycket fina och klara toner. Du kommer uppleva en whisky som bjuder dig på söta toner som placerar sig höt upp på skalan. Du kommer avnjuta en sötma som kommer till dig i känsla av mild houngstoner. Det ligger en heldel fruktighet över drycken vilket gör att den blir väldig lättsam att avnjuta. Inga konstigheter helt enkelt. Eftersmaken är lång och tonas ut av dess äpplesmak, som blandat upp med solmogna päron. Vi tror att denna dryck är perfekt att avnjutas efter en mastig måltid i glada vännerslag. Passar precis lika bra som festdryck som ”hemvid”. För dig som älskar whiskey är detta verkligen något vi rekommenderar!

IMG_E3163.jpg

IMG_E3162.jpg

 

 Xperhotelsandtable tilldelar Glenburgie 10X av 10 möjliga X!

Vår testgrupp består av:  5 barn ( ålder -4-11 år ) och vuxna 7 stycken (åldrar 28-65 år) Barnen testar INTE kaffe, energidryck eller alkohol!


Många tycker att nyår och champagne går hand i hand, de tycker också vi.

På Xperhotelsandtable har vi försökt att titta närmare på olika champagner som utkommer och rekommenderar både nyheter och klassiker. Vi tycker absolut du borde få med denna champagnen på ditt nyårsbord i år och bjuda dina vänner på. Du känner väl till Louis Roederer? Mer information om producenten kan du läsa lite längre ned. Men först måste du bara få reda på lite om denna magiska dryck som vi varmt rekommenderar till dig.

IMG_E3110.jpg

Omdöme: Egentligen finns det inte så mycket att opponera sig emot med denna otroligt fina champagne som har allt en nyårsfest behöver. Denna dryck behöver inte lyftas av tilltugg eller maträtter. För absolut bästa behållning av drycken så njuter du den i glada vänner lag och vid varje klunk. Den är så genuin fin och har en fantastisk bra karaktär och en väl avväg balans i smaksättningen!
Drycken har massor av härliga små bubblor som pålar fint i glaset. 
Dryck har en klassiskt champagne doft, enligt oss och du finner inslag av äpple och rostade nötter och en väldigt trevlig friskhet.
Smaken är så unik och trevlig så den blir nästintill obeskrivlig
Men låt oss försöka. Till att böjar med så valde vi att avnjuta denna dryck vid exakt 8 grader. Drycken har en mycket tydlig friskhet och är balanserad i sina toner av mogna äpplen och citrus. Eftersmaken är  tydlig av sötma som övergår i en rundton och påminner om vitchoklad. Champagnen är väldigt frisk och torr vilket gör att vi tror oss känna i eftersmaken en viss karaktär av hasselnöt, men den lilla touchen av hasselnöt är bara som ett trevligt och fint avslut på drycken. Riktigt, riktigt fin dryck som säkert passar riktigt bra till skaldjuren, men som vi tror du njuter  absolut bäst, precis så som den är!

 Xperhotelsandtable tilldelar Louis Roederer Brut Premier 10X av 10 möjliga X!

IMG_E3112.jpg

PRODUCENTEN

Louis Roederer

Att Louis Roederer tillhör de allra främsta Champagneproducenterna är alla överens om. De kan också titulera sig världsmästare efter att ha utsetts till ”Sparkling Wine Producer of the Year” 2016 vid VM i bubblor, eller The Champagne & Sparkling Wine World Championships som tillställningen officiellt heter.

Det finns få viner som omges av ett så magiskt skimmer som just Cristal. Den ryske tsaren Alexander II var stormförtjust i vinet som flödade vid hans hov och begärde att det skulle levereras i buteljer av äkta kristall, därav namnet. Idag är flaskan av ofärgat glas men namnet lever kvar i den prisade efterföljaren Cristal Brut. Framgångarna på den ryska marknaden gav ett rejält uppsving år Roederer som grundades i slutet av 1700-talet men fick sitt nuvarande namn då Louis Roederer tog ledningen i företaget 1827. Roederer är idag ett av de få privatägda familjeföretagen i Champagne.

Roederers höga kvalitet baseras på de förnämliga vingårdslägen som man förfogar över. De levererar merparten av de druvor som används vid framställningen, endast 20 procent köps från andra odlare. Vinerna från de olika odlingslotterna vinifieras separat i ståltankar och små ekfat, medan de reservviner som används för att åstadkomma den perfekta blenden i den årgånglösa storsäljaren Brut Premier NV lagras på större ekfat.

Den svenske världsauktoriteten Richard Juhlin sparar inte på berömmet i sin bok ”En doft av Champagne”:

”Roederer är onekligen ett strålande champagnehus med en exceptionell portfölj av viner. Standarchampagnen är lysande, rosé och blanc de blancs erbjuder en hustypisk, aristokratisk elegans och årgångsvinet tillhör alltid de bästa. För mig är huset ett av de tre främsta i hela Champagne. Varje årgång är lysande. Köp alla Roederers årgångviner ni kommer över!”

IMG_E3111.jpg

Nyfiken på champagnen? läs mer på http://www.vingruppen.se/Wineagency/

Vår testgrupp består av:  5 barn ( ålder -4-11 år ) och vuxna 7 stycken (åldrar 28-65 år) Barnen testar INTE kaffe, energidryck eller alkohol!


 

Ibland hittar man viner som bara är så bra för en trevlig slant. Här kommer ett fantastiskt trevligt och prisvärt vin som har många fina kvalitéer Vinet heter Folklore.

IMG_E3121.jpg

Omdöme: Detta vin är ett perfekt vit vin som är lite festligare och som vi tror kommer passa ypperligt till nyårssupén. Vinet har en fin karaktär och en fantastisk sötma som landar i smaken från sötare bär, touch av ananas. Friskheten kommer från lime och mandarin och känns tydlig i vinet. I eftersmaken döljer sig en pärlande friskhet och det är just i eftersmaken som den runda fina limesmaken kommer fram och ge ett bra avslut med viss fräschhet . Fantastisk upplevelse!
Doften får  oss att tänka på sommarkvällar. Du finner klara tydliga inslag i doften av färska örter men också ligger det en sötma i doften som är svår att beskriva men som är väldigt inbjudande.
Vinet tror vi passar bra till små aptitretare och du njuter det absolut bäst, tror vi till fiskrätter och med fördel kommer detta vinet att lyfta skaldjur! Vi valde att temperera vinet till 9 grader vilket kändes perfekt då smakerna balanserades fram på ett trevligt sätt och du kunna klart och tydligt känna vinet olika nivåer. Lägg extra vikt vid vinet fantastiska eftersmak som är underbar!
 Xperhotelsandtable tilldelar Folklore 9X av 10 möjliga X.

IMG_E3120.jpg

IMG_E3119.jpg

 

Nyfiken på vinet? läs mer på http://www.vingruppen.se/Wineagency/

Vår testgrupp består av:  5 barn ( ålder -4-11 år ) och vuxna 7 stycken (åldrar 28-65 år) Barnen testar INTE kaffe, energidryck eller alkohol!


Tre trevliga drycker som vi rekommenderar till nyårsfesten

ropro0hkurhnhm44qfnl.jpg

Château La Nerthe Rouge 2007

Chateau La Nerthe är ett välkänt vinhus som ofta blir hyllat internationellt av vinskribenter. Årgång 2007 är inget undantag, vinet har bland annat fått 91 poäng av Wine Enthusiast och 88 poäng av Wine & Spirits Magazine.

Château La Nerthe är en av de mest klassiska och sägenomspunna egendomarna i Châteauneuf – och en av de få som kröns av ett riktigt slott. På La Nerthe har man begränsat odlingarna av Grenachen till ungefär 40% medan de betydligt tanninrikare Syrah och Mourvèdre tillsammans utgör knappt 60% – resten utgörs av små andelar av en mängd olika druvor, egendomen odlar samtliga i distriktet tillåtna druvor.

Château La Nerthe Rouge 2007 består av 48 %, Syrah 29 %, Mourvedre 22 %, Cinsault 0.5 % samt en blend av andra tillåtna druvor på 0.5 %. Vinet har en fin röd färg men en antydan till lila toner. Doften är rik på mörk frukt och mörka körsbär tillsammans med rostade toner. Smaken är rund och fyllig med eleganta och fina tanniner. Vinet har bra balans tillsammans med lång eftersmak med smak av kryddor och mörk frukt.

Tillfällig lansering 600 flaskor, lanseringsdag 8 december, Art.nr 96035, Pris 399 kr

Quadrille de Langlois Extra Brut 2012

Det har gått ett par år sedan Langlois Chateau senast producerade sin årgångscrémant Quadrille de Langlois men nu lanseras ett vin av mycket hög kvalitet och precis som årgångschampagne blir vinet bara bättre av att lagras. Vinet har redan lagrats i över fyra år men kan med fördel lagras i tio år till.

Quadrille de Langlois Extra Brut har en ljus gul färg. Doften är något utvecklad med inslag av gula äpplen, ananas, hasselnötter, nougat, citrus och ljust bröd. I smaken finns honung, mandlar och mogen frukt, men har även en smörig karaktär. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.

Druvblenden består av 60 % Chenin Blanc, 15 % Chardonnay, 15 % Cabernet Franc, 10 % Pinot Noir. Alla druvor för Quadrille de Langlois skördas för hand från fyra av vinhusets bästa odlingar, alla med olika jordmåner bestående främst av krita, flinta och lera. Sedan vinifieras de olika druvsorterna separat i ståltank. Den andra jäsningen sker på flaska och vinet får ligga i minst fyra år före degorgering.

Tillfällig lansering 2400 flaskor, lanseringsdag 8 december, Art.nr 94028, Pris 199 kr

Chateau Musar 2001

2001 var till en början ett kallt och regnigt år i Libanon, som sedan övergick i varma sommarmånader vilket innebar att druvorna plockades redan i början av september. Det gör att skörden 2001 var en av de tidigare som vinhuset har registrerat. Överlag blev skörden 15 % mindre än normalt men druvorna som skördades hade hög kvalitet och mognadsgrad med fin syra. Årgång 2001 är mer dominerad av Cabernet Sauvignon och Carignan än Cinsault. Cinsault klarade sig sämre under de ovanligt varma månaderna juli och augusti.

Chateau Musar 2001 är djupt rött med terrakottatoner i kanten. Doften är komplex men toner av tobakskryddor, läder, mogna körsbär och svartvinbär. Smaken är intensiv med röda körsbär, mörk choklad, oliver och fikon tillsammans med silkeslena tanniner.

Vinet kan avnjutas nu men vinhuset är också känt för att producera viner med mycket bra lagringspotential, vissa årgångar upp till femtio år.

Tillfällig lansering 300 flaskor, lanseringsdag 8 december, Art.nr 90115, Pris 399 kr


Varför inte överraska någon riktigt ordentlig i jul men en superfin julklapp. Eller varför inte skämma bort dig själv inför nyårsafton med en fantastisk paljett av färger och makeup som kommer göra att du strålar mer än nyårsraketerna vid 12-slaget! Vi har två riktigt fina make-kit som kommer från Kicks som vi har testat och varmt rekommenderar till dig som just nu letar de där lilla extra och som vi vet uppskattas av de flesta kvinnor/tjejer.

KICKS Expert Colour Palette 

Expert Colour Palette är en komplett makeup-palett som innehåller 54 högpigmenterade ögonskuggor i ett brett spektrum av toner, varma, kalla, skimriga och matta. I paletten finns även 2 rouge, 1 highlighter, 1 banan puder, 2 solpuder, 6 läppglans, 1 läppenna, 1 ögonpenna och 3 makeupborstar. För att säkerställa ett perfekt resultat medföljer även en spegel.

IMG_E3051.jpg

Omdöme: Jättespännande smink-set som har en fantastisk och läcker design. Dessa skuggor hade riktigt bra med pigment och täckte bra och gav fint resultat. Produkten, det vill säga alla paletter inkl pennor hade egenskapen att de höll flera timmar igenom utan att börja rinna eller ”kleta” ut. Mycket bra produkt som också får ett toppenbetyg för att den har en vacker design och att allt finns samlat utan att de ramlar ur produkter som det vanligtvis kan göra från necessär och dylikt.
 Xperhotelsandtable tilldelar KICKS Expert Colour Palette  10X av 10 möjliga X

IMG_E3052.jpg

 

IMG_E3057.jpg

IMG_E3058.jpg

IMG_E3057.jpg

Inspirations bilder för denna palette

beauty-2537562_960_720.jpg

eye-1059234_960_720.jpg

girl-1848454_960_720.jpg

beautiful-1274360_960_720.jpg


 

KICKS Makeup Clutch Kit 

Ett lyxigit gåvokit bestående av fyra makeupprodukter och en makeupbag paketerat i en julask i form av en clutch. I kittet ingår:

Daring False Lash Mascara Black – en mascara som både ger volym och längd samt intensiv färg. Fransarna blir fylliga och ger en dramatisk lösögonfranseffekt. Lasting Liner Black – en hållbar eyeliner som ger en krämig, intensiv färg och är lätt att applicera.. Lipstick Cameo Brooch – ett läppstift rikt på pigment med krämig

IMG_E3038.jpg

 

Omdöme: Detta mycket eleganta kit har fyra trevliga produkter. Ett stort extra plus för en fantastisk mascara som verkligen lovar känslan av en intensivt blick. Mascaran är enkel att applicera tack vare den fina borsten som bygger mascara på varje strå och lämnar ett mjukstrå med spänts och volym i sitt intryck. Läppstiftet har en varm och röd färg. Det passar alltid med sensuella röda läppar. Detta kit är perfekt och egentligen det enda som du behöver bära med dig i sin väska på festen för att hålla maken under hela kvällen. Riktigt snygg förpackning och något som kommer väcka uppmärksamhet när du ger bort den.
 Xperhotelsandtable tilldelar KICKS Makeup Clutch Kit 9X av 10 möjliga X ( stort plus för mascaran som var i en klass för sig.

IMG_E3032.jpg

 

 

IMG_E3040.jpg

IMG_E3031.jpg

Inspirationsbilder för detta kit:

eye-211610_960_720.jpg

girl-2366438_960_720.jpg


Härliga makeup kit från Yvers Rocher: Ögonskuggspalett

Från nude till den mest färgsprakande. Från lätt till intensiv. Från matt till glittrande. En palett med 40 nyanser i tre olika effekter för att kunna ha en ny look varje dag!

IMG_E3064.jpg

Omdöme: För dig som önskar ögonskuggor i regnbågens alla färger så vill vi verkligen rekommendera dessa paletter från Yves Rocher. Här finner du 40 olika nyanser med extremt bra pigment. Färgerna är hållbara i många timmar och du kan kombinera de lite mattare med de paletter som har ett fint glitterskimmer. Denna palett är smidig att ta med sig och har färger som passar alla tillfällen. Vi gillar mest att paletten går i den nedre färgskala och håller en dovare ton. Vi tror att färgerna kommer att passa både för fest och vardag på ett förträffligt sätt.
 Xperhotelsandtable tilldelar makeup kit från Yvers Rocher Kit 9X av 10 möjliga X

IMG_E3065.jpg

IMG_3066.jpg

IMG_E3067.jpg

Inspiration för denna palette

woman-411803_960_720.jpg

 

concrete-wall-1848475_960_720.jpg

Double Dutch & Nordés Atlantic Galician Gin

Nordes_Atlantic_Galician_Gin.jpg

Här kommer några riktigt fina mixar som kommer passa helt perfekt till nyåret för dig som vill bjuda på fräscha drinkar med det där lilla extra för dina gäster.  Valet att mixa drinkmixen med  Nordés Atlantic Galician Gin är och blir ljuv kärlek i sin kombination. Detta kommer bli en snackis vid bordet och på festen, de lovar vi…

Omdöme: Vi rekommenderar  Double Dutch från www.colorfulbrands.se helt underbara drinkmixer som passar utmärkt till Nordés Atlantic Galician Gin.  Nordéns Gin har en kraftfull smak av citron, och lakrits. Den är fräsch och det är inga problem att njuta några droppar precis som drycken är. Men den är utmärkt till Double Dutch dryckerna. Vi fick en favorit och det var  Double Dutch Cucumber & Watermelon riktigt trevlig dryck som hade en perfekt söta och syrlighet som gjorde att drinken blev succé!
Drinkmixerna har alla en fin fräschhet  och en väldigt trevlig lätt sötma. Vi gillar att drinkmixerna är lite mer syrliga än söta och att smakerna i drinkmixerna tillåter Nordés Atlantic Galician Gin att också får framträda på ett fint sätt. Dessa drinkmixer och Gin är två höjdare som ska ta plats på nyårssupén i år!

 Xperhotelsandtable tilldelar Double Dutch & Nordés Atlantic Galician Gin  10X av 10 möjliga X

IMG_E3080.jpg

IMG_E3083.jpg

 


Åsa Jungnelius älskar glittret och de blanka hårda ytorna i glas. Det visar hon prov på i den läckra serien Sugar Dandy. Unna dig ett vinglas eller champagneskålar, ett ölglas eller tumblers. Det lilla shotsglaset ”nubbestubben” finns i varmt bärnsten. Hela serien är handgjord och munblåst och Åsa Jungnelius numera klassiska signum i ”rinnande glas” märks på den spektakulära foten. cervera.se34217.jpg

 

 

 

 

 

 

 

dqqe2hqqcosmt0jmcdjt.jpg

Chablis Grand Cru ”Vaudésir” 2014 har en ren näsa med aromer av citrus, färskt smör och hasselnötter. Smaken är rik, kraftfull och mild och här finns inslag av klementin, ingefära och mineral. Serveras med fördel vid 13°C och smakar fantastiskt till fisk eller skaldjursrätter, gärna med en gräddig sötma.  Artikelnummer 91023 Lanseras 8 december Pris 569 kr

 

 

 

mpvdrvpyudwtcodmiqfx.jpg 

 

I år har det gått 20 år sedan Hammerfalls debut Glory to the Brave exploderade    på den internationella hårdrocksscenen. Detta ska givetvis firas – med en dryck av absolut högsta kvalitet. Nu lanserar Sveriges heavy metal-kungar en Champagne som är lika tidlös och klassisk som sin musik.

 

 

 

 

 

 

Är du på jakt efter perfekta slipsen så bör du titta in på slipskungen.se här finns så himla mycket snygga saker som kommer förgylla ditt nyår

20216463-origpic-d32f43.jpg

842995-origpic-87f8b6.jpg

 

 

q5zx3izqvwccs2a082ff.jpgChampagne Palmer Blanc de Noirs finns nu i Systembolagets beställningssortiment. Palmer Blanc de Noirs görs på 100% blå druvor, vilket sägs vara den kommande trenden inom champagne. Blandningen av 50% pinot noirs och 50% pinot meunier ger champagnen en extra smakrikhet och komplexitet, vilket gör att den passar utmärkt till mat. Champagnen har dock fortfarande den eleganta stil som är utmärkande för Champagne Palmer & Co. Palmer Blanc de Noirs säljs nu i en elegant svart presentförpackning.

 

Vad sägs om att fokusera lite på korken i år?. Nä skämt och sido. Vi skulle vilja tipsa om en liten detalj som kan bli en snackis ( om någon minns) vid 12 slaget. Detta är en grej som du sätter på korken på champagnen. Den ger liksom lite extra effekt åt själva ”upp-korkandet” När korken flyger iväg så blir de en kul effekt. Produkten hittar du på www.partykungen.se

Skärmavbild 2017-11-30 kl. 12.32.33.png

 

 

%d bloggare gillar detta: