Köket

Sundqvist är en generalagent som förser svenska marknaden med köksredskap inom premiumsegmentet för att skapa matlagningsglädje för såväl proffskocken som hemmakocken. Sundqvists historia började redan 1963 och idag har vi total 15 olika varumärken i vår portfölj och vi är Sveriges ledande experter på japanska knivar. Återförsäljare för våra varumärken finner du inom detaljhandeln och genom restauranggrossister. Sundqvist har under åren utvecklats till en självklar samarbetspartner när det kommer till köksredskap. Ända sedan starten har högsta kvalitet och största engagemang varit de centrala begreppen i verksamheten. Och så kommer det att förbli. Xperhotelsandtable har provat och titta lite närmare på några av Sundqvist härliga produkter som vi varmt rekommenderar som julklapp

Stekpanna 28 cm – CTX

Scanpans CTX är lyx i en slimmad, minimalistisk design. CTX eller ”Ceramic Titanium Extreme” är ett teknologiskt genombrott som kombinerar högklassig beläggning med rostfritt stål och skapar en produkt helt i en klass för sig. CTX-seriens non-stickbeläggning, Green Tek, är helt fri från de skadliga och miljöfarliga PFOA-ämnena. Denna korpsvarta yta tillsammans med den elegant borstade finishen på den rostfria utsidan ger CTX-serien en mycket exklusiv känsla och en utstickande design.

SP-CTX_2.jpg

 


Kastrull 2,0 l/16cm – Fusion 5

Scanpans Fusion 5-serie är en vackert designad serie i rostfritt stål som karakteriseras av sin högblanka finish. Serien är designad för att tåla maximal värme.

Scanpan Fusion 5 är tillverkad av tre lager aluminium – inte bara vid basen, utan även upp på sidorna. Ett skikt av rostfritt stål placeras på insidan och utsidan av kokkärlet för att säkerställa maximal hållbarhet. De fem lagren gör att värmen fördelas jämnt i pannan och att tillagningstiden reduceras till ett minimum, en egenskap som uppskattas av både proffs och hemmakockar.

Lagren består av:1. Rostfritt stål 2. Aluminiumlegering 3. Ren aluminium 4. Aluminiumlegering 5. Rostfritt stål

SP-74231400_74231800.jpgIMG_E2201.jpg


Kastrull 4-del set 10X5 cm – Maitre D´ Steel

Ett set bestående av fyra små kastruller 10 cm i diameter och 5 cm höga. Passar perfekt att servera små portioner eller t ex såser i. Fungerar på alla värmekällor.

IMG_E2195.jpg


Kockkniv Oriental, GLOBAL NI, olivslipad, 20cm

Kockkniv, 20 cm, i orientalisk design med olivslipning, vilket gör att livsmedlet släpper lättare från bladet.

 


Le Petit Chef, 3-del set

Ett set med säkra, barnvänliga produkter bestående av en kniv, en skalare och ett fingerskydd. Kniven har ett blad i rostfritt stål som endast är 10 cm långt med en rundad spets. Det som gör kniven och skalaren unika och extra funktionella för barn är den lilla gummiringen vid skaftets slut vilken gör att barnet får ett stadigt och säkert grepp och förhindrar att fingrarna slinter. Opinel har även tänkt på att skydda barnens fingrar. Med ett fingerskydd i plast som sätts på fingertopparna när barnet ska skära undviker man att de skadar sig. Skyddet är gjort för att passa olika storlekar på fingrarna och finns i flera lekfulla färger.


Veritas Sauvignon Blanc 2-pack

Sauvignon Blanc-glaset passar utmärkt till alla Sauvignon Blanc-viner, från Loiredalens strama, mineraliga Sancerre och Pouilly Fume till Sydafrikas, Australiens och Nya Zeelands viner med mer exotiska frukter. Glasets kupa förstärker druvans fräschhet och intensitet i doften, samt ger vinet en bra balans mellan frukt, syra och mineralitet. Sauvignon Blanc-glaset finns även i Vinum och Sommeliersserien. I serierna Grape och Vitis rekommenderas Rieslingglasen till Sauvignon Blanc och dessertvin.

IMG_E2198.jpg

IMG_E2197.jpg

 

Vår testgrupp består av:  5 barn ( ålder -4-11 år ) och vuxna 7 stycken (åldrar 28-65 år)  Barnen testar inte kaffe, alkohol eller energidyck.

 

%d bloggare gillar detta: