EKOLOGISKA VAL

Va kul att du tittar in på vår sektion Ekologiska val! Här publicerar vi och rekommendera samt tipsar om nyheter inom mat dryck och andra produkter som har en bra och tydliga ekologiska vinkel och arbetar för hållbarhet på ett eller annat sätt.

flower-2997632_960_720divider-2461548_960_720.png

Här kommer tre trevliga viner från Vingruppen och The Wineagency. Dessa viner passar utmärkt mingelfesten eller middagen med nära och kära. Titta lite närmare på våra omdömen och hoppas just du hittar något intresse i något av dessa viner. Både jul och nyår vankas och kanske något av dessa viner blir ett alternativ till ditt jul eller nyårsbord.

Om The Wineagency: The Wineagency är en ung vinimportör på den svenska marknaden, men vi som arbetar i företaget är inga duvungar. Vår samlade kunskap om den svenska vinbranschen gör oss till ett erfaret team inom alla områden på varans väg från producent till kund. Företagets säljstyrka bearbetar entusiastiskt och framgångsrikt de bästa restaurangerna i Sverige och våra produktutvecklare, logistiker och administration ser till att våra viner finns på rätt plats i rätt tid till rätt pris!

Vi har ett mycket nära samarbete med de vinproducenter vi representerar och de flesta av våra viner återfinns i Systembolagets sortiment, tillgängligt för landets vinkonsumenter. Att arbeta med vin är en livsstil, oavsett om man är producent eller importör som vi.  Man måste brinna för vinet, älska diskussionen om vinets ständiga utveckling och aldrig tröttna i sin strävan att leta nya viner som kan överträffa våra kunders förväntningar. källa text: http://www.vingruppen.se/wineagency/

Valle Reale

IMG_E3219.jpg

Omdöme: Ett fantastiskt fint vin med hög fruktighet och med en fin syra. Du finner smaker och inslag av salvia och korint som också är mycket tydliga inslag i detta vin. I eftersmaken som är något rundare trots vinet mycket kryddia karaktär så återfinns choklad som övergår i lätt vaniljton. Du kan även beröras av en sötma från körsbär. Vinet avnjuts med fördel till kötträtter. Vi skulle vilja tipsa att prova detta kryddiga vin till  kött, exempelvis lamm. Vi valde att temperera vinet till 17.5 grad vilket vi anser tog fram det absolut bästa ur vinets smakkomposition.

Xperhotelsandtable tilldelar Valle Reale 9x av 10X möjliga

IMG_E3220.jpg

IMG_E3221.jpg

Vår testgrupp består av:  5 barn ( ålder -4-11 år ) och vuxna 7 stycken (åldrar 28-65 år) Barnen testar INTE kaffe, energidryck eller alkohol!

Lupi Reali

IMG_E3215.jpg

Omdöme: Här kommer ett vin som har fantastiska egenskaper i sin karaktär som präglas av solmogna päron friskheten från lime. Vinet bjuder inte intill sötma utan präglas av dess friskhet och syra som vi tror lyfter rätter som fisk och skaldjur i all dess form. Vi valde att temperera vinet till exakt 10 grader. Vi anser att smakerna vid denna temperatur blommar ut ordentligt och ger vinet i sitt rätta jag. Vi vill verkligen påpeka att vinet bör absolut inte, enligt oss serveras under 9 grader då smakerna i vinet karaktär lyfter strax över 10 grader.

Xperhotelsandtable tilldelar Lupi Reali 9x av 10X möjliga

IMG_E3214.jpg

IMG_E3213.jpg

Vår testgrupp består av:  5 barn ( ålder -4-11 år ) och vuxna 7 stycken (åldrar 28-65 år) Barnen testar INTE kaffe, energidryck eller alkohol!

Ca Montini Prosecco

IMG_E3216.jpg

Omdöme: Ett mycket fint och trevligt vin som har en något sötare ton. Du bjuds på en balans mellan citrusfrukter syra mot tonerna av mogna varma äpplen och apelsinblom. Eftersmaken är välbalanserad och lägger sig i en rund karaktär med en viss syra och mycket fruktighet trots att vinet upplevs som ganska torrt speciellt i dess eftersmak som avslut. Vi valde att temperera denna dryck till 8.5 grader och tycker absolut att vinet kom till sin fulla rätt vid den temperaturen. Vi tror att du med fördel avnjuter detta vinet till lite lättare rätter och små tilltugg. Du kan med fördel bjuda detta vin för att lyfta karaktären av exempelvis vitfisk och syrliga grönsaker! Ett perfekt fördrinks vin.

Xperhotelsandtable tilldelar Ca Montini Prosecco 10x av 10X möjliga

IMG_E3218.jpg

Vår testgrupp består av:  5 barn ( ålder -4-11 år ) och vuxna 7 stycken (åldrar 28-65 år) Barnen testar INTE kaffe, energidryck eller alkohol!

Läs mer och hitta fler trevliga viner hos http://www.vingruppen.se/wineagency/

 

%d bloggare gillar detta: