Delikatesser

Om Eco World Scandinavia, Alla våra producenter/Leverantörer är handplockade och måste alla passera våra krav både vad gäller kvalitet och ideologi.Oavsett produkttyp så måste det producerande företaget genomsyras av följande tankegång i sin verksamhet; Miljöansvar – Ekologi – Kvalitet – Hälsa.Varumärket skall representera Ekologiskt tänkande, Kvalitet i varje detalj, ett genuint miljöintresse och produkter som främjar hälsan inte bara genom val av råvaror utan även genom skapande av väl genomtänkta slutprodukter.Fullkorn – Lågsötat – Natursötat (ej raffinerat) – Vegan – Glutenfritt – Biokompatibelt

Ecoworld of Scandinavia är ett litet företag som vill mycket. Vi importerar produkter, både livsmedel och städ/tvätt/hygien produkter som vi själva vill ha och som vi kan stå för med gott samvete. Vi främjar samarbetet med små producenter där känslan och ansvaret för det egna, det nära och det rätta får styra. Men vi arbetar även med stora företag som sedan starten på 70-talet har haft en uttalad vision att leverera produkter som gör en skillnad både för miljö och hälsa. Finestra Sul Cielos totala avsaknad av raffinerat socker och syntetiska sötningsmedel är ett exempel. Almacabios stentuffa miljöcertifiering av hushålls”kemikalier” är en annan, där 0-tolerans mot skadliga tungmetaller, misstänkt cancerframkallande ämnen och GMO följt företaget sedan start. Med ekologi och ekologisk närproduktion som gemensam nämnare hittar du mjöl, pasta, olivolja, kryddor, makrobiotiska produkter, kex, godis, dryck, flingor, bönor, socker, marmelad, och snacks. Vi erbjuder även växtbaserade, miljöcertifierade städprodukter och hygienprodukter.

Xperhotelsandtable har fått möjligheten att prova några produkter ur Eco World Scandinavia´s produktsortiment. Här är fyra produkter som vi varmt skulle vilja rekommendera till Er som ett härlig julklapps-kit för någon som verkligen bryr sig om fina råvaror med bra kvalite. Detta kommer uppskattas!

Produkterna rekommenderas av Xperhotelsandtable för att vi tror detta verkligen kommer uppskattas som en julklapp av någon som tycker om delikatesser med det lilla extra. Här har vi en väldigt trevlig och balanserad  Olivolja. Den har hög fruktighet och rund fin smak. Denna olja är trevlig att avnjuta till salladen liksom som att doppa brödet i. Denna olja är verkligen en toppen olja av riktigt bra kvalité. Vi rekommenderar verkligen också att ni packar i julklappen den utsöka Kaprin som ligger inbäddad i härliga saltflingor. Råvaran är unikt fin i sitt slag. Kaprisen har högsälta och fin balanserad syra. Vi tycker även att du ska lägga ned, speciellt i jultider en burk med anjovisfileér. Dessa anjovisfileerna var något ut över de vanliga. Fin fisksmak, hög sälta, och en balanserad ton som inte alls blev stickig i smaken då den liggar i en fin,  extra jungfruolivilja. Helt fantastisk produkt. Måste prövas! Och så slutligen tonfiskfilé. Fina fasta bitar av tonfisk. Som verkligen smaka tonfisk och som bäddas in av jungfruolivolja vilket gör dessa filer mjuka och saftiga. Dessa 4 produkter är ett måste i ett paket där du vill ge mottagen, kärlek, omtanke och produkter på riktigt!IMG_2314.jpgIMG_2315.jpg

Mediterranea Foods är ett familjeägt jordbruks- och förädlingsföretag beläget i Calabria, södra Italien. I flera generationer har man odlat oliver och andra grödor på sina marker men nu även satsat på produktion av delikatesser med olivolja som gemensam nämnare.

Mediterranes Foods erbjuderföljande produkter.

Principe di Gerace – Ekologisk Extra Jungfruolivolja med fruktig smak från egen olivproduktion samt ekologiska Medelhavs specialiteter som till exempel Tapenade, Kronärtkockspurée, tonfisk i och ansjovis i olivolja.

Bioleificio San Francesco – Biodynamiskt certifierad Extra Jungfruolivolja med söt och mjuk smak. San Francesco är förresten olivodlarnas skyddshelgon.

Läs mer om produkterna på http://www.ecoworldscandinavia.com/

 

Vår testgrupp består av:  5 barn ( ålder -4-11 år ) och vuxna 7 stycken (åldrar 28-65 år) Barnen testar inte alkohol, kaffe eller energidryck.


 

%d bloggare gillar detta: