Grattis på 40 årsdagen!

Hotellet öppnades 1977 i Luleå  och var då första SAS-hotell i Sverige. Nu firar Quality Hotel Luleå 40 år

Hotellet etablerades för att möta den ökade efterfrågan som förväntades i samband med Stålverk 80-projektet. Projektet blev nedlagt men hotellets byggnation genomfördes och blev med sina restauranger det då elegantaste hotellet norr om Stockholm. Hotellet blev 1988 utsett till Årets affärshotell enligt Dagens Industri.

Den 1 januari 2001 förvärvades hotellet av Petter A. Stordalens Nordic Choice Hotels och skyltades därmed om till Quality Hotel Luleå. Hotellet erbjuder idag 220 hotellrum efter en omfattande renovering under perioden 2013-2015.

Sedan hotellet öppnades har det haft en betydande roll i nöjeslivet i Luleå med sina restauranger såsom Amphion i maritim stil, Cook´s krog samt nattklubben Cleopatra. Cook´s krog öppnades hösten 1979 som en sing-a-longpub och är fortfarande i drift som norrländskt steakhouse. Cook´s krog är en av Luleås äldsta restauranger. Även nattklubben Cleopatra öppnades hösten 1979.

Under 16-22 oktober kommer hotellet att firas och i samband med det kommer flera olika erbjudanden att finnas och jippon att genomföras.

”Det är fantastiskt roligt att arbeta på ett hotell med så lång och framgångsrik historia. Vi har tillsammans med vår fastighetsägare Pandox investerat över 40 miljoner kronor i renovering av hotellet de senaste åren. Jag ser fram emot vecka 42 då vi uppmärksammar våra 40 år med erbjudanden i restaurangerna och på hotellet”, säger Eive Stenvall, hotelldirektör på Quality Hotel Luleå.

Ovan text är ett pressmeddelande från Quality Hotel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s